Soğukların kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde grip, üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklarda artış olur.
Toplu alanlarda az bulunmaya çalışmak, elleri sık sık yıkamak, evi havalandırmak gibi unsurlara dikkat ettikten sonra gelelim gücümüze güç katacak besinlere.
- Soğan, sarımsak bol bol yiyin. Çünkü bunlar doğal antibiyotiktir.
- Her gün 1-2 kase yoğurt tüketin. Yoğurt probiyotik bakterileri artırdığı için sindirim sistemini korur.
- Kefir içmek hem bağışıklığı güçlendirir hem bağırsaklara iyi gelir.
- Düzenli balık ve ceviz yiyin. Omega 3 sinir sistemini korur.
- Zencefil ve zerdeçala sofranızda yer açın. Bu baharatlar hücreleri korur ve serbest radikal oluşumunu önler. Ayrıca zencefil kolesterol düşürücü etke sahiptir. Zerdeçalı ise çorbalarınıza, yumurtanıza, yoğurdunuza katarak tüketebilirsiniz.
- C vitamininden zengin meyve sebzeler yemek antioksidan etki gösterir. Bunlar, portakal, mandalina, kivi, nar, kuşburnu, yeşil biber, maydanoz, roka ve ıspanaktır.
- Haftada 1-2 gün kelle paça çorbası için. Eğer kolesterol ve kalp rahatsızlığınız yoksa içmenizi tavsiye ederim. Bu çorba size zindelik verecektir.
‘Sağlıklı Beslen, Hayatın Ritmini Yakala!’