Bakanlığın talimatlarıyla, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmeleri, olası gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi amacıyla her yıl eğitim öğretim döneminin başlamasıyla beraber bir dönemde en az bir defa olmak üzere yılda en az iki defa resmi kontrol uygulanmaktadır. Yapılan denetimlerde; işletme hijyeni, alet-ekipman hijyeni, haşere ve kemirgen mücadele kayıtları, çalışan personelin hijyen eğitimleri ve personel hijyeni kurallarına uyulup uyulmadığı, ürünlerin son tüketim tarihleri, muhafaza koşulları ve etiket bilgileri gibi gıda güvenilirliği şartları kontrol edilmektedir.Alo 174
2023-2024 eğitim-öğretim yılında da öğrencilerin güvenli gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla okul kantinleri ve yemekhanelerinin denetimlerine devam edilecek olup, öğrenci ve velilerimizin karşılaştıkları olumsuzlukları Bakanlığın Alo Gıda 174 hattına bildirilmesi gerekmektedir.
Haber Merkezi