2004 yılında Bartın Abdipaşa'dan İstanbul'a göç eden Aydın, İstanbul'da arıcılık sektörüne adım attı.
Eşinin desteğiyle başardı
Ata mesleğine olan sevgisi ve tutkusuyla hareket eden Aydın, 2017 yılında sadece 1 kovanla başladığı arıcılık faaliyetini, eşinin sağladığı destekle büyüterek günümüzde 30 kovana kadar ulaştırdı. Aydın, bu süreçte Aydın Aracılık markası altında yıllık 300-350 kilo çiçek ve kestane balı üretimi gerçekleştiriyor.
Türkiye’nin 4 bir yanına gönderiyor
Arıcılık serüvenine hobi olarak başlayan Emrah Aydın, zaman içinde elde ettiği başarı ile birlikte ürettiği balları Türkiye'nin dört bir yanına kargo ile gönderiyor. Bu sayede, doğal ve kaliteli balın sadece İstanbul'daki değil, tüm Türkiye'deki sofralara ulaşmasını sağlıyor.
Emrah Aydın'ın özverili çalışmaları, sadece aile ekonomisine katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda geleneksel arıcılık kültürünü sürdürmesi açısından da önem taşıyor. Kendi ürettiği ballarla hemşerilerini buluşturan Aydın, bu alanda gösterdiği başarı ile dikkat çekiyor.
ŞEVVAL ALTINTAŞ