Tavuklu Börek Malzemeleri neler
4 adet kuru yufka
3 su bardağı tavuk suyu
1 tavuk
Tavuklu Börek nasıl yapılır
Parçalara ayrılan (arzuya göre tüm) tavuk haşlanır. Haşlanan tavuğun suyu ile kuru yufkalar ıslatılır. Islatılan kuru yufkalardan bir tanesi yağlanılan tavaya yerleştirilir, iki tanesi parçalanarak tavaya dizilir. Tavaya dizilen yufkalar ocakta çevrilerek pişirilir. Servis tabağına alınan yufkaların üzerine tavuk parçaları yerleştirilir.
Her köşesini saran doğal güzellikleri, görülmeye değer tarihi hazineleriyle Karadeniz’in tatil cenneti olan ve birçok yöresel lezzete sahip Bartın'ımıza yolunuz düşerse "Tavuklu Böreği" mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.
Alaeetin Toprak