6 Şubat 2023'te, dokuz saat arayla meydana gelen ve Türkiye'yi derinden sarsan depremler, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşti. İki depremin büyüklükleri sırasıyla 7,8 ve 7,5 Mw olarak ölçüldü. Bu depremler, Mercalli şiddet ölçeğine göre en yüksek değer olan XII (Afetsel) olarak belirlenen şiddetle hissedildi.
Depremler sonucunda resmi rakamlara göre Türkiye genelinde en az 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti ve 122 binden fazla kişi yaralandı. Bu acı verici olayın ardından, bölgede 6,7 Mw'ye kadar varan 45 binden fazla artçı sarsıntı meydana geldi. Uluslararası yardım çağrıları ve acil durumlarla başa çıkma amacıyla 4. seviye alarm ilan edildi. Dünya Sağlık Örgütü ise depremler nedeniyle 3. seviye acil durum ilan etti.
Bartın doğumlu ve Hatay'ın Defne ilçesinde öğretmenlik görevini sürdüren Ayfer Öz, geçtiğimiz yıl meydana gelen 6 Şubat depremlerinde kayboldu. Armutlu Mahallesi'nde yaşayan Ayfer Öz'ün, depremin hemen ardından izine ulaşılamadı.
Ayhan Şahin apartmanında ikamet eden Ayfer Öz'ün kayboluşu, ailesini ve sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Bartın'ın Karasu köyünden Hatay'a öğretmenlik görevi için giden Ayfer Öz'ü arama çalışmaları bir sonuca ulaşamadı.
Yakınları, "Bugün 1 yıl oldu, hala kaybımızdan haber yok. Neredesin canımız, çok özledik seni. Asla unutmadık, unutmayacağız. Bugün evimize ateş düştü, seninle birlikte biz de kaybolduk canım" ifadelerini kullandı.
Ayfer Öz'ün kaybı, ailesi ve yakınları için hala büyük bir soru işareti olmaya devam ediyor. Dualar, Ayfer Öz'ün bir an önce bulunması ve ailesine kavuşması için devam ediyor.
MUHABİR - YUSUFHAN KABAKCI