Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutanlar için tok tutucu besinler arayışı da başladı. Sahurda ne yenirse daha uzun süre tok kalınacağı sorusuyla birlikte öne çıkan bir öneri ise yulaflı omlet tarifi oldu.Yumurta, tok tutma özelliğiyle bilinen besinlerin başında geliyor. Yulaflı omlet tarifi ise bu özelliği daha da güçlendiriyor. İşte yulaflı omlet tarifi:MalzemelerYarım çay bardağı yulaf, 3 adet yumurta, az miktarda zeytinyağı, az miktarda beyaz peynir veya kaşar peyniri, baharatlar (isteğe bağlı).YapılışıYapışmaz bir tavanın içerisine az miktarda zeytinyağını alın ve üzerine yulafı ekleyin. Yulafı kavurarak hafifçe renk alana kadar pişirin. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve kavrulan yulafların üzerine dökün. Yumurtaları pişirirken arasına az miktarda beyaz peynir veya kaşar peyniri ilave edin. Dilediğiniz baharatlarla omletinizi lezzetlendirin.ŞEVVAL ALTINTAŞ
YAŞAM
12 Mart 2024 - 00:02
SAHURDA BUNU YİYEN ACIKMIYOR!
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutan vatandaşlar tok tutan besinlere yönelmeye başladı.
YAŞAM
12 Mart 2024 - 00:02