Bartın mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan yumurtalı ıspıt, haşlanmış ıspanakların soğan ve baharatlarla kavrulup üzerine yumurta kırılmasıyla hazırlanıyor. Bu leziz kahvaltılık, doyurucu ve besleyici olmasıyla da öne çıkıyor.
Yumurtalı ıspıtın yanında Bartın sofralarında peynir, zeytin, bal, pekmez gibi kahvaltının olmazsa olmazları da yer alıyor.
Haritada Bartın'ın komşu illeri Zonguldak, Karabük ve Kastamonu'ya ait kahvaltı lezzetleri de yer aldı. Zonguldak'ın en meşhur kahvaltı lezzeti Malay, Karabük'ün Göbü, Kastamonu'nun ise Kel Simit olduğu belirtildi.
Malay: Zonguldak'a özgü kahvaltılık lezzet olan Malay, mısır unundan yapılan ve peynir, soğan ve baharatlarla doldurularak fırında pişirilen bir hamur işi.
Göbü: Karabük mutfağının vazgeçilmezi gözleme, ıspanaklı, peynirli, patatesli gibi farklı iç harç seçenekleriyle kahvaltı sofralarını zenginleştiriyor.
Kel Simit: Kastamonu'ya özgü kel simit, sade ve susamlı olmak üzere iki çeşide ayrılıyor. Çay ve kahvenin yanında keyifle tüketiliyor.
Türkiye'nin Kahvaltı Haritası, farklı yörelerin kahvaltı kültürlerini keşfetmek ve yeni lezzetler denemek için bir rehber niteliğinde. Onedio'nun bu çalışması, Türkiye'nin zengin gastronomi kültürüne ışık tutuyor.YUSUFHAN KABAKCI
Yumurtalı ıspıtın yanında Bartın sofralarında peynir, zeytin, bal, pekmez gibi kahvaltının olmazsa olmazları da yer alıyor.
Haritada Bartın'ın komşu illeri Zonguldak, Karabük ve Kastamonu'ya ait kahvaltı lezzetleri de yer aldı. Zonguldak'ın en meşhur kahvaltı lezzeti Malay, Karabük'ün Göbü, Kastamonu'nun ise Kel Simit olduğu belirtildi.
Malay: Zonguldak'a özgü kahvaltılık lezzet olan Malay, mısır unundan yapılan ve peynir, soğan ve baharatlarla doldurularak fırında pişirilen bir hamur işi.
Göbü: Karabük mutfağının vazgeçilmezi gözleme, ıspanaklı, peynirli, patatesli gibi farklı iç harç seçenekleriyle kahvaltı sofralarını zenginleştiriyor.
Kel Simit: Kastamonu'ya özgü kel simit, sade ve susamlı olmak üzere iki çeşide ayrılıyor. Çay ve kahvenin yanında keyifle tüketiliyor.
Türkiye'nin Kahvaltı Haritası, farklı yörelerin kahvaltı kültürlerini keşfetmek ve yeni lezzetler denemek için bir rehber niteliğinde. Onedio'nun bu çalışması, Türkiye'nin zengin gastronomi kültürüne ışık tutuyor.YUSUFHAN KABAKCI