Bartın Valiliği, Ramazan ayına özel olarak Bartın mutfağının yöresel lezzetlerinden biri olan Gabartma'yı tanıttı. "Ramazan sofralarınızda yöresel lezzetimiz olan Lokma (Gabartma)'yı denemeye ne dersiniz?" başlığıyla yapılan paylaşımda, bu geleneksel lezzetin tarifi de verildi.
Gabartma Nasıl Yapılır?
Bartın mutfağının önemli yöresel lezzetlerinden biri olan Gabartma, bu sene de Ramazan sofralarına lezzet katmaya devam ediyor. Özellikle bayramlarda köy sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan "gabartma" nın hazırlanışı ise oldukça basit. 1 adet yumurta, 2 su bardağı süt, 4 su bardağı su, 1 paket yaş maya, tuz ve aldığı kadar un karıştırılıp yoğurulduktan sonra, mayalanması için bir saat bekletiliyor. Ardından kaşıkla küçük parçalar alınarak kızgın yağa bırakılıyor ve iyice kızardıktan sonra yağdan çıkarılarak servis ediliyor.
Bartın Valiliği, bu geleneksel lezzetin Ramazan sofralarına özel bir tat kattığını belirterek herkesi Gabartma'yı denemeye davet etti.
ŞEVVAL ALTINTAŞ
Yufkalari kat kat döşeyip pisirirler üstünü tavuk didip bu gabartmayi da yanına koyarlardı kuranlarda yaparlardi hey gidi günler hey