Kışa hazırlıklar başladı. Kışın en çok tercih edilen çorba çeşitlerinin başında gelen tarhana yaz aylarında yapılmaya başlanıyor.Bartınlıların kışın en çok tükettiği başlıca çorba tarhananın, birden fazla işlemden geçerek, güneşli günlerde çıkarılması gerekiyor.
Bartın'da 30 yılı aşkın süredir tarhana çıkarmaya devam eden Fatma Ataman, annesinden el adığı geleneği, bu yılda sürdürdü. Akrabaları ve komşuları ile imece usulüyle tarhanasını yoğurup, kurutup, süzgeçten geçiren Fatma Ataman, tarhanasının içerisine koyduğu çeşit çeşit baharatlarla sofraların vazgeçilmezi olan tarhanaya farklı bir lezzet katmayı ihmal etmiyor.
Fatma Ataman'ın görümcesi Aynur Koç'ta bu geleneği onunla beraber yıllardır sürdürüyor. Aynur Koç, bize tarhananın hangi işlemlerden geçtiğini anlattı. MUHABİR - EDA KOÇ


Çok güzel gıpgırmızıı