Açıklanan verilere göre Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre inek peyniri üretimi %12,6, tereyağı üretimi %11,7, ayran üretimi %8,4 ve yoğurt üretimi %6,4 artarken; içme sütü üretimi %11 azaldı. İlimiz Bartın da büyükbaş hayvan üretimi, süt ve süt ürünleri üretiminde önemli bir konumda yer alırken, maliyetlerde yaşanan artış ve köyden kente yaşanan göç dolayısıyla süt üretiminde azalış gözlemleniyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayının Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini açıkladı. Buna göre ülkemizde ticari süt işletmelerince 944 bin 349 ton inek sütü toplandı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ülke geneliyle ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
Ticari süt işletmelerince 944 bin 349 ton inek sütü toplandı
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,9; Ocak-Mayıs döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %4 arttı.
Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre inek peyniri üretimi %12,6, tereyağı üretimi %11,7, ayran üretimi %8,4 ve yoğurt üretimi %6,4 artarken; içme sütü üretimi %11 azaldı. Ocak-Mayıs döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi %7,5, içme sütü üretimi %4,2, ayran üretimi %6,2 ve yoğurt üretimi %1,3 artarken; tereyağı üretimi %17,9 azaldı.
Bir önceki ay 879 bin 602 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Mayıs ayında %7,4 artarak 944 bin 349 ton oldu.
Bir önceki ay 122 bin 660 ton olan içme sütü üretimi Mayıs ayında %5,9 azalarak 115 bin 382 ton olarak gerçekleşti.Haber Merkezi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayının Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini açıkladı. Buna göre ülkemizde ticari süt işletmelerince 944 bin 349 ton inek sütü toplandı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ülke geneliyle ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
Ticari süt işletmelerince 944 bin 349 ton inek sütü toplandı
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,9; Ocak-Mayıs döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %4 arttı.
Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre inek peyniri üretimi %12,6, tereyağı üretimi %11,7, ayran üretimi %8,4 ve yoğurt üretimi %6,4 artarken; içme sütü üretimi %11 azaldı. Ocak-Mayıs döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi %7,5, içme sütü üretimi %4,2, ayran üretimi %6,2 ve yoğurt üretimi %1,3 artarken; tereyağı üretimi %17,9 azaldı.
Bir önceki ay 879 bin 602 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Mayıs ayında %7,4 artarak 944 bin 349 ton oldu.
Bir önceki ay 122 bin 660 ton olan içme sütü üretimi Mayıs ayında %5,9 azalarak 115 bin 382 ton olarak gerçekleşti.Haber Merkezi