Demokrat Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ve İzmir Milletvekili Salih Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı. Milletvekillerine CHP rozetlerini Genel Başkan Özgür Özel takdim etti. Özel, transferlerin muhalefet açısından önemli bir dayanışma adımı olduğunu belirterek, “Muhalefeti parçalama girişimlerine karşı tavır geliştiriyoruz” dedi.
“Birleşme ve Dayanışma Zamanı”
Rozet töreninde konuşan İzmir Milletvekili Salih Uzun, siyasi tercihindeki değişikliğe dair samimi açıklamalarda bulundu. Uzun, şu ifadeleri kllandı:
"Ben buraya tümüyle değişerek gelmedim, usizi değiştirmek için de gelmedim. Niye geldim? Çünkü bugün yapılacak tek şey birleşme, dayanışma ve birlikte direnme, birlikte mücadele; ayrı ayrı değil."
Cemal Enginyurt’tan İzmir Marşı ile Mesaj
Cemal Enginyurt ise törende coşkulu bir konuşma yaptı. İzmir Marşı ile milletvekillerine seslenen Enginyurt, CHP'ye katılmanın kendisi için önemli bir adım olduğunu vurguladı:
“Bugün burada Salih Uzun kardeşimle birlikte bize gönlünü açan CHP’lilere teşekkür ediyorum. Salih kardeşim de söyledi, biz CHP’li değildik, sayın başkan da benden çok çekti geçmişte. Ben Özgür Özel’e bir kez daha teşekkür ediyorum, o benimle helalleşmişti. Biz helalleştik ama helalleşemeyenlere soruyorum: Siz Soma’dakilerle, İliç’le, Bolu’da hayatını kaybedenlerle helalleştiniz mi?”
Son Dönemde Siyasi Hareketlilik Sürüyor
Son dönemde muhalefet cephesinde milletvekili ve üst düzey yönetici transferleri dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta eski devlet bakanı ve DEVA Partisi Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf da grup toplantısında CHP'ye katılmıştı.
CHP’nin Sandalye Sayısı 133’e Yükseldi
Salih Uzun ve Cemal Enginyurt’un katılımıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) sandalye sayısı 133'e yükseldi.
YUSUFHAN KABAKCI
