• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLAN.GOV.TR
  • ASAYİŞ
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • RESMİ İLANLAR
  • SPOR
  • BELEDİYE TURİZM MAGAZİN EĞİTİM SAĞLIK TEKNOLOJİ YAŞAM KÜLTÜR - SANAT ÇAYCUMA SPOR
  • Ara
SON DAKİKA:
11:12
BARTIN’DA OPERASYON
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. Bir Bartın klasiği; Döşemeli mancar
YAŞAM
Yayınlanma: 18 Kasım 2023 - 09:16
Reklam
Reklam

Bir Bartın klasiği; Döşemeli mancar

Vitamin deposu, şifa kaynağı bitki türlerinden biri olan mancarla birbirinde lezzetli birçok farkı yemek yapılmaktadır.

YAŞAM
18 Kasım 2023 - 09:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bir Bartın klasiği; Döşemeli mancar
Reklam
Reklam

Bartın yemekleri etli, sebzeli, sütlü, hamur işli ve zeytinyağlı yemekler ile pilav, çorba ve tatlı çeşitlerinden oluşur.

Dikkati çeken başka bir husus ise aynı türe ait yiyeceklerden pek çok çeşidin olmasıdır. Örneğin, ondan fazla dolma ve pilav çeşidine rastlanır. Bartın mutfağı ile ilgili yapılan araştırmalarda, yüzden fazla çeşide rastlanmıştır ve bu durum açıkça yöre mutfağının zenginliğini ortaya koymaktadır.

İlimizin geleneksel mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mancar, köylerde yüzyıllardır her kış farkı tariflerle yemek masalarının demirbaş yemeği olmuştur.

Bir mancar klasiği; Döşemeli Mancar

Döşemeli mancar olarak adlandırılan oldukça lezzetli yemek, tıpkı ıspanak gibi pişirilerek sofralarda yerini alıyor. İsteğe göre çeşit çeşit sebzeyle birlikte pişirilen mancarlar, kat kat şekilde döşenerek pişirildiği için döşemeli mancar adını almış. 

Döşemeli Mancar malzemeleri nelerdir?

2 kök ( kg ) mancar ( kara lahana )

Yarım su bardağı bulgur

Yarım su bardağı pirinç

Yarım su bardağı mısır tarhanası ( kırılmış mısır )

3 baş soğan

2 adet kırmızıbiber

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Yarım su bardağı sıvıyağ

Tuz

Su

Üzeri İçin

250 g tereyağı

Yarım su bardağı sıvıyağ 

1 baş soğan

Su

Döşemeli Mancar nasıl yapılır?

Doğranan mancarlar kaynayan suyun içinde haşlanır ve süzülür. Mancar haricinde bütün malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır. Boş bir tencerenin içine bir sıra haşlanmış mancar, bir sıra hazırlanan karışım döşenir. Bu işlem üç kat ve karışım en üste gelecek şekilde yapılır. Daha sonra hazırlanan yağlı su yemeğin üstüne çıkacak şekilde dökülür. Suyu çekene kadar yemek kısık ateşte pişirilir.

ŞEVVAL ALTINTAŞ
# Bartın# Bartın mutfağı# mancar# döşemeli mancar
EDİTÖR
Bartın Halk
Bartın Halk
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
VEKİLDEN BARTINLILARA ÇAĞRI
VEKİLDEN BARTINLILARA ÇAĞRI
EVLENENLERE BEDAVA ÇEYİZ
EVLENENLERE BEDAVA ÇEYİZ
BURASI TANZANYA DEĞİL
BURASI TANZANYA DEĞİL
VALİDEN MÜJDE!
VALİDEN MÜJDE!
Son Haberler
BARTIN’DA OPERASYON
BARTIN’DA OPERASYON
VEKİLDEN BARTINLILARA ÇAĞRI
VEKİLDEN BARTINLILARA ÇAĞRI
ONLARA CEZA YAĞIYOR!
ONLARA CEZA YAĞIYOR!
Bartınspor antrenörelrinden Eser’e ziyaret
Bartınspor antrenörelrinden Eser’e ziyaret
EVLENENLERE BEDAVA ÇEYİZ
EVLENENLERE BEDAVA ÇEYİZ
Hızlı kömür hedefi
Hızlı kömür hedefi

Ana Sayfa
İLAN.GOV.TR
ASAYİŞ
GÜNCEL
SİYASET
EKONOMİ
RESMİ İLANLAR
SPOR
BELEDİYE
TURİZM
MAGAZİN
EĞİTİM
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
KÜLTÜR - SANAT
ÇAYCUMA
SPOR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
  • ASAYİŞ
  • BELEDİYE
  • ÇAYCUMA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR - SANAT
  • MAGAZİN
  • RESMİ İLANLAR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim