Bartın kent merkezine bağlı Karaköy Mahallesi’nde asfalt baskısı ve çevresindeki kötü görüntü nedeniyle gündeme gelen asırlık dişbudak ağacı için Bartın Belediyesi harekete geçti. Bartınlı şair ve eğitimci Keramettin Çetin’in önceki gün yaptığı duyarlı paylaşımın ardından belediye ekipleri bölgeye müdahale ederek ağacın çevresindeki asfaltı kırdı, kök bölgesine toprak döktü ve çevresini bordür taşlarıyla düzenledi.
Keramettin Çetin, önceki gün yaptığı açıklamada Karaköy Mahallesi’nde bulunan, en az 150-200 yıllık olduğunu düşündüğü dişbudak ağacının hem çöp kutusu gibi kullanıldığını hem de yeni dökülen asfaltla adeta “beton kelepçeye” alındığını belirterek tepki göstermişti. Çetin, ağacın doğal ve çevresel miras niteliği taşıdığını vurgulayarak, ilgili kurumları göreve davet etmişti.
Çetin’in çağrısının ardından Bartın Belediyesi ekipleri alanda çalışma yaptı. Ağacın gövde çevresinde bulunan asfalt kırılırken, kök bölgesinin hava ve su alabilmesi için dibine toprak döküldü. Çevresi bordür taşlarıyla kapatılan dişbudak ağacı için böylece daha korunaklı bir alan oluşturuldu.
Yapılan müdahalenin ardından Keramettin Çetin, yeni bir açıklama yaparak belediyeye teşekkür etti. Çetin, “Asırlık Dişbudak’ın mutluluğu” başlığıyla yaptığı paylaşımda, “Dünkü paylaşımdan sonra bugün Belediye müdahale etti, asfalt kırıldı, ağacın dibine toprak döküldü, çevresi bordür taşla kaplandı. Ağaçla birlikte biz de nefes aldık” ifadelerini kullandı.
Çetin, konuyla bizzat ilgilendiğini belirttiği Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya ile Belediye Başkan Yardımcısı Sancar Biçer’e duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: