CHP Bartın İl Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. İl Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımda, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol’un, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve il başkanlarıyla birlikte olağanüstü kurultay çağrısını içeren imzaları Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne teslim ettiği belirtildi. Açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin iradesi örgütündür, delegelerindir, milletindir” ifadelerine yer verildi.
1003 Delegenin İradesi Vurgulandı
CHP Bartın İl Başkanlığı’nın açıklamasında, olağanüstü kurultay talebi kapsamında 830 noter onaylı delege imzası ile İstanbul kurultay delegelerinin kurultay isteyen imzalı irade beyanlarının birlikte değerlendirildiği ifade edildi. Açıklamada, toplam 1003 delegenin kurultay iradesini ortaya koyduğu vurgulanarak bu tablonun, parti içi meşruiyete ve demokrasiye sahip çıkma kararlılığının göstergesi olduğu belirtildi.
Paylaşımda, söz konusu imzaların yalnızca kurultay delegeleri, örgütler ve üyeler adına değil; CHP’ye yönelik siyasi müdahale olarak nitelendirilen sürecin karşısında duran yurttaşlar adına da teslim edildiği kaydedildi.
“Hedef Sandıktır”
CHP Bartın İl Başkanlığı, açıklamasında olağanüstü kurultay çağrısını demokrasi, milli irade ve sandık vurgusuyla duyurdu. Paylaşımda, “Hedef sandıktır. Hedef milli iradedir. Hedef demokrasi kazanımlarıdır” ifadeleri kullanıldı.
İl Başkanlığı, yaşanan sürecin yalnızca parti içi bir mesele olmadığını savunarak, tartışmanın Türkiye’de demokrasi, seçme-seçilme hakkı ve muhalefetin siyasal meşruiyeti açısından önem taşıdığını belirtti. Açıklamada, “Pusulamız millettir. Milletin sözü bellidir: Önce Kurultay, Sonra İktidar” sözleriyle kurultay çağrısı yinelendi.
Akyol İmzaları Teslim Etti
CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol’un da yer aldığı heyetin, olağanüstü kurultay talebiyle toplanan imzaları CHP Genel Merkezi’ne teslim ettiği bildirildi. Açıklamada, Akyol’un Grup Başkanvekili Murat Emir ve çok sayıda il başkanıyla birlikte hareket ettiği aktarıldı.
CHP Bartın İl Başkanlığı, bu adımın parti örgütlerinin ve delegelerin iradesini ortaya koyduğunu belirterek kurultay sürecinin bir an önce başlatılması gerektiğini savundu. Paylaşımda, genel başkanlık ve parti yönetimine ilişkin tartışmaların sandıkla çözüme kavuşması gerektiği vurgulandı.
Özel ve İmamoğlu Mesajı
Paylaşımda, CHP Genel Başkanı olarak Özgür Özel’e destek vurgusu yapılırken, Ekrem İmamoğlu’nun da partinin cumhurbaşkanı adayı olduğu ifade edildi. Açıklamada, “Genel Başkanımız, Kurultayımız tarafından seçilen Sayın Özgür Özel’dir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’dur. Partimiz baba ocağımız Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözlerine yer verildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: