Bartın'a bağlı Ahmetpaşa köyünde Hatice Kurtel’e ait manda işletmesinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Manda Sütü İşleme ve Muhafaza Üniteleri Demonstrasyonu tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen etkinliğe Bartın Dr. Nurtaç Arslan, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder ve üreticiler katıldı.
Kontrollü ve daha hijyenik bir ortamda manda yoğurdu üretilmesi amacıyla işletmeye sağlanan 21 metrekarelik konteyner içerisinde bulunan süt kaynatma kazanı, inkübatör, buzdolabı ve etiketleme makinesini içeren süt işleme ve muhafaza ünitesi ve üreticilere verilen desteklerin tanıtıldığı etkinlikte Bartın manda yoğurdunun markalaşması yolunda sembolik olarak manda sütüne ilk mayayı çalan ve Bartın Manda Yoğurdu’nun coğrafi işaret alma sürecinde çok önemli bir yol kat edildiğini ifade eden Vali Arslan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında “Kırsalda Bir Değişim Hikayesi Yazılıyor” ve bu değişime katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Tarım ve Orman Bakanına, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
ŞEVVAL ALTINTAŞ



Bartın çok güzel bir gelişme inşallah Bartın menşeli ürünler görmek bizleri onurlandırır