Kesme makarna Bartın’ın yöresel lezzetlerinden. Bartın’da her ev kesme makarnanın yapılışını bilir. Bir kase una bir adet yumurta, bir bardak süt katılarak yoğun kıvamlı bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlendirildikten sonra açılır. Açılan hamur saç üzerinde kurutulduktan sonra ince şeritler halinde kesilir. Kesilen şeritler tekrar kurutulur.
Kesme makarna çorbası Bartın’da kesme makarnadan yapılan bir yemek daha var. Bu yemekse pek bilinmiyor. Kesme Çorba Bartın’ın bilinmeyen lezzetleri arasında. Bunun için 2 su bardağı süt, 2 su bardağı su, tereyağı ve pul biber yeterli. Bir tencerenin içine süt ve su koyuluyor. Kaynayınca kesme makarna taneleri içine atılıyor. İsteğe bağlı üzerine eritilmiş tereyağı ve pul biber dökmenizde mümkün.

NURDAN EROĞLU