Bartın, tarihi eserleri, denizi, doğası ve lezzetleriyle Batı Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri. Başta Amasra ve İnkumu olmak üzere dört mevsim yerli ve yabancı turistleri ağırlayan ilimiz geleneksel lezzetleriyle de merak uyandırıyor. Biz de Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden biri olan ve adını kaynarken çıkardığı sesten alan Pumpum çorbasını sizlerle paylaşmak istedik.
Pumpum Çorbası'nın adı nasıl ortaya çıktı?
Pumpum Çorbası'nın ismi, kaynarken çıkardığı seslerden gelmektedir. Mısır ununun suya karışmasıyla birlikte çorbanın yüzeyinde oluşan kabarcıklar, kaynarken çıkardıkları "pumpum" sesiyle çorbanın adını oluşturmuştur.
Malzemeler
Pumpum Çorbası'nın yapımı için gerekli malzemeler şunlardır:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 litre su
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Pumpum Çorbası'nın yapılışı ise şu şekildedir:
Tereyağını bir tencerede eritin.
Mısır ununu ekleyip kavurun.
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp mısır ununa ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Suyu ekleyin ve karıştırın.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 15-20 dakika pişirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra sıcak servis yapın.
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, mis kokusu ile sizi mest edecek Pumpum çorbasını mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.
ZEYNEP NUR DEMİR