Bugün

Biz Babadan Böyle Gördük! 

Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Belediye Başkanlığı için babasının izinden gidiyor.

31 Ocak 2024 - 13:35
TAKİP ETTAKİP ET
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İŞTE SALDIRI ANI
İŞTE SALDIRI ANI

31 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça, Cumhur İttifakı'nın Bartın Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, siyasi kariyerine dair izlediği yolu paylaştı.

Bartın Belediye Başkanı ve önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı adayı olarak gösterilen Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu; Kemerköprü Mahallesi Muhtarlığı, CHP Merkez İlçe Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Maliye Takdir Komisyonu Üyeliği, Ziraat Odası Başkanlığı, Deniz Donanma Vakfı Komisyon Üyeliği ve dört dönem Bartın Belediye Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenen babası Davut Fırıncıoğlu'nun izinden gittiğini belirterek, "Başımız Dik Alnımız Ak, Biz Babadan Böyle Gördük” dedi. 

Davut Fırıncıoğlu'nun Siyasi Mirası 

Davut Fırıncıoğlu, 1928 yılında Bartın'da doğdu. İlkokul mezunu olan Fırıncıoğlu, ailesi tarafından özenle eğitilip yetiştirilmiş ve ticaret hayatına atılmıştır. 1948 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra siyasi kariyerine adım atan Fırıncıoğlu, Kemerköprü Mahallesi Muhtarlığı, CHP Merkez İlçe Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Maliye Takdir Komisyonu Üyeliği, Ziraat Odası Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş ve 1973-1977-1984-1989 olmak üzere dört dönem Bartın Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmüştür. Davut Fırıncıoğlu, Bartın halkı tarafından sevgi ve saygıyla anılan bir lider olmuş, hizmetlerine yaptığı katkılarla tanınmıştır. "Davut Ağa" olarak bilinen Fırıncıoğlu, 12 Nisan 1991 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. 

Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nun Yolculuğu

1955 yılında Bartın'da doğan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, ilkokul ve orta öğrenimini Bartın'da tamamlamıştır. Turizm İşletme, Otobüs İşletmeciliği, Akaryakıt İstasyonu İşletmeciliği, Oto Galeri, İnşaat, Kuyumculuk gibi birçok sektörde faaliyet göstermiş ve 1994 yılında Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak siyasete atılmıştır. 2004 yılında DSP ile girdiği Belediye Seçimlerinde Meclis Üyesi olarak seçilen Fırıncıoğlu, 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi ile girdiği seçimlerde Belediye Meclisi ve Belediye Başkanlığı vekalet görevini üstlenmiştir. 2023 yılı Milletvekili seçimleri dolayısıyla istifa eden Belediye Başkanı Cemal Akın'ın ardından 46. Dönem Belediye Başkanı olarak göreve başlamış ve 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Cumhur İttifakı'nın Bartın Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiştir. 

Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, babasının bıraktığı siyasi mirası sürdürerek Bartın halkına hizmet etme sözü verdi. 

ŞEVVAL ALTINTAŞ