2024-2025 sezonu Türkiye Futbol Federasyonunun faaliyet programında yer alan U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçları 17-20 Nisan 2025 tarihleri arasında 76 ilden 139 takımın katılımı ile 6’şar takımlı 21 ve 5 takımlı 1 grupta 17 – 20 Nisan 2025 tarihlerinde, 4 ’er takımlı 2 grupta ise 18 – 20 Nisan 2025 tarihlerinde olmak üzere toplam 24 tarafsız grup merkezinde oynanacak.
Bartın U16 Liginde şampiyon olan Bartın Gençlerbirliği Kulübü, bugün başlayacak olan U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında çekilen fikstür ve kura çekiminde B grubunda yer aldı. Temsilcimiz B grubunda Ankara Ankaspor ve Sinop Tersane spor takımları ile karşılaşacak. A grubunda ise Kastamonuspor, Çankırı Yudumspor ve Zonguldak Atletikspor takımları karşı karşıya gelecek.
Grup’ta ilk maçlar bugün oynanacak. A grubunda Zonguldak Atletikspor ile Çankırı Yudumspor saat 14:00’de karşılaşacak. B grubunda ilk ise Saat:16:00’de Ankara Ankaspor ile Sinop Tersanespor karşı karşıya gelecek. İki karşılaşma Karabük Onur Sentetik sahasında oynanacak.
B grubunda yer alan temsilcimiz Bartın Gençlerbirliği ilk maçını 18 Nisan Cuma günü oynayacak. Bartın Gençlerbirliği bugün ilk maçta Ankara Ankaspor ile Sinop Tersanespor takımları arasında oynanacak maçta mağlup olacak takım ile yarın karşılaşacak.
Karabük grup merkezinde 20 Nisan Pazar günü oynanacak final karşılaşması ile maçlar tamamlanacak. A ve B grubunu birinci tamamlayacak takımların oynayacağı final maçını kazanan takım 2.tura yükselecek.
Muhammet Bayraktar