Bartınlılar, deyim yerindeyse turşularını kurmaya başladı.Bartın halkının vazgeçilmezi olan turşular, annelerimiz ve ninelerimiz tarafından yapılmaya devam ediliyor.Daha çok eski zamanı anımsatan turşu yapımı artık modern zamanda da gençlerin severek yaptığı kolay lezzetler arasında yer alıyor.Bartın halkı yaz sebzesi olan fasulyeden turşularını kurmaya başladı. Peki nedir fasulye turşusunun tarifi? 1 kilogramlık fasulye turşusu yapımı aşamaları...GEREKLİ MALZEMELER1 çay bardağı sirke1 yemek kaşığı turşuluk tuz6 diş sarımsak4 parça limon tuzuKaynar suYAPIM AŞAMASIFasulyeler, yıkayıp temizlenir.Kaynar suyun içerisine temizlenen fasulyeler atılır.Birkaç dakika fasulyeler karıştırılarak, pişirilir.Ardından fasulyeler sıcak sudan alınır.Bir kaba soğuk su doldurulur.Fasulyeler, soğuk suya atılır.Süzgeçle süzülür.1 litrelik kavanoza dik bir şekilde yerleştirilen fasulyelerin yanına, 3 diş sarımsak eklenir.Tahta kaşık yardımıyla fasulyeleri sıkıştırabilirsiniz.Kavanoz dolduktan sonra üzerine yeniden birkaç diş sarımsak atılır.Malzemelerde belirtilen; 1 yemek kaşığı turşuluk tuz 4 parça limon tuzu, 1 çay bardağı sirkeyi de kavanoza ilave edin.Kavanozun kapağını kapatıp, taşma ihtimaline karşı altına tabak koyun.Karanlık bir yerde mayalanmasını bekleyin.Ortalama 10 ila 15 gün sonrasında fasulye turşunuz hazır olacaktır.Serin bir yerde muhafaza edin. MUHABİR - EDA KOÇ
GÜNCEL
Yayınlanma: 22 Temmuz 2024 - 15:43
TURŞULAR YAPILDI
Bartın'da en çok tercih edilen lezzetlerden biri olan fasulye turşusunun tarifi nedir?
GÜNCEL
22 Temmuz 2024 - 15:43