Bartın'da tohumla ilgilenen vatandaşlar, şalgam ekmek isteyenler için hatırlatmada bulundular.Bartın'da tohum satan pazarcılar, "kök" olarak adlandırılan şalgam sebzesini ekmek isteyenlerin bu ay içerisinde gerekli işlemleri yapmaları gerektiğini söylediler.Bartın'da özellikle iftar ve özel günlerde misafire ikram edilen lezzetlerin arasında bulunan şalgamın, bu aylarda ekilmesi gerekiyor.Bartınlı tohumcular, Ağustos sonu veya Eylül başına kadar tohumun ekilmesi gerektiğini belirttiler.ŞALGAMIN FAYDALARIGerek yemeği yapılan gerek içecek olarak tüketilebilen şalgam sebzesinin faydaları saymakla bitmiyor. Şalgam öncelikle, içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineralllerden kaynaklı olarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu olan şalgam, aynı zamanda vücuttaki iltihabı temizliyor. Şalgam tüketiminin cilt sağlığını da koruduğu biliniyor.MUHABİR - EDA KOÇ
YAŞAM
Yayınlanma: 09 Ağustos 2024 - 14:12
TOHUMUNU EKMENİN TAM ZAMANI!
Bu sebzeyi ekmek istenler için son zamanlar olduğu hatırlatıldı.
YAŞAM
09 Ağustos 2024 - 14:12