Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahurda tüketilen su miktarı ne kadar fazla olursa olsun, sindirim ve günlük yakılan kalori miktarı sonucunda vücut su kaybediyor. İşte vücudunuzun su takviyesine yardımcı olacak 10 besin…
Salatalık: Salatalığın yüzdesinin yaklaşık 90-95 kadarını su karşılıyor. Salatalık içerisinde su bulunduran yiyeceklerin en başında geliyor. Özellikle su içmekte sorun yaşayanlar, salatalık tüketebilir.
Kavun: Yüzde 90’ı su olan kavun, susuzluğu giderici özelliği ile biliniyor.
Domates: Bağışıklık sistemini güçlendiren ve hemen hemen her gün salataların içerisine dahil ettiğimiz domates, yüzde 90 su içeriyor.
Çilek: Yüzde 90’ından fazla miktarda suya sahip olan çilek, aynı zamanda lifli yapısı sayesinde tokluk hissi verdiği için Ramazan sofralarında bulunması gereken nimetlerden biri.
Yoğurt: Kas, kemik ve diş sağlığı gibi birçok faydası olan yoğurt içerisinde yüzde 80 oranında su bulunduruyor.
Karpuz: Yaz sofralarının vazgeçilmezi olan karpuz bilindiği üzere harareti giderici özelliği ile biliniyor. Karpuzun içerisindeki su miktarı ise yüzde 90 civarında.
Biber: A ve C vitamini deposu olan biberin içerisinde yüzde yüze yakın su miktarı olduğu biliniyor.
Kabak: Birden çok tüketim şekli olan kabak, içerisinde bulunan yüzde 90 su miktarı ile iftar sofralarında tercih edilebilir.
Marul: Marulun açık renklilerinde daha fazla su miktarı olduğu bilinirken, içerisinde bulunan su miktarının yüzde 95 civarında olduğu ifade ediliyor.
Limon: Her derde deva limonun susuzluğu giderici özelliği de bulunuyor. Limonun içerisinde yüzde 90’dan fazla su bulunuyor.
Kaynak-memorial.com.tr
MUHABİR - EDA KOÇ