Amasra sahilden 1,5 kilometre içeride bulunan Bedesten, Milattan Sonra 1’inci yüzyıl sonları ve 2’nci yüzyıl başlarında yapılmıştır. Roma Eyalet Meclis Sarayı olarak inşa edilen yapının, sonradan ticari amaçlarla kullanıldığından Bedesten adını aldığı sanılmaktadır. 18x45 metrelik boyutuyla 5 nefli bir yapıdır.
Bartın’ın Amasra İlçesi’nde bulunan Bedesten Milattan Sonra 1’inci yüzyıl sonları ve 2’nci yüzyıl başlarında yapılmıştır.
Roma hamamı, gymnasium olması ihtimalleri üzerinde durulmuştur. Fakat hamamlarda görülen hiç bir özelliğe sahip olmadığı gibi, Amasra’nın, tarihinin hiç bir devrinde bu büyüklükte bir gymnasium gerektirecek kültür merkezi niteliği kazanmadığı da açıktır. Buna karşılık Roma basiliquelilerinin genel çizgileri bu harabede görülebilmektedir.
18 x 45 metrelik muazzam boyutları ile burasının bir basilique olduğu delillendirilebilir. Yapının, daha sonraları Bedesten adını alması da yine asıl işleviyle ilgilidir. Çünkü bu tür yapılar aynı zamanda ticaret işlerinin yürütüldüğü ve yönetildiği merkezlerdi.
