TMMOB Gıda Mühendisleri Odası zonguldak İl Temsilcisi Uzman Gıda Mühendisi Tuğrul Dereli önümüzdeki yıllarda su kaynaklarında ciddi azalmaların yaşanacağını belirtti. Çaycuma’da üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansta su israfı ve su kaynaklarının azalmasına yönelik açıklamalar damga vurdu. Küresel ısınma ve yaşanan ekstrem hava olayları, Türkiye'deki su israfının önlenmesine yönelik planlamaların yapılmasına yöneltti. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Uzman Gıda Mühendisi Tuğrul Dereli, öğrencilere su uyarısında bulundu. Dereli, “Dünyada ciddi anlamda su israfı var. Gelecek yıllarda su kaynaklarımızın daha da azalacağını görüyoruz. Su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması herkesin sorumluluğu içerisindedir” dedi.
Konferansa yoğun ilgi
Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu (MYO) Gıda Topluluğu, Dünya Gıda Günü için konferans düzenledi. Çaycuma MYO Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, Çaycuma Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ziraat Mühendisi Emrah Gül ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Uzman Gıda Mühendisi Tuğrul Dereli konuşmacı olarak yer aldı.
Program, konuşmacılara Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Karaelmas ve Gıda Topluluğu Başkanı Öğr. Gör. Dr. Dilek Kaçar tarafından teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.
Haber Merkezi