• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLAN.GOV.TR
  • ASAYİŞ
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • RESMİ İLANLAR
  • SPOR
  • BELEDİYE TURİZM MAGAZİN EĞİTİM SAĞLIK TEKNOLOJİ YAŞAM KÜLTÜR - SANAT ÇAYCUMA SPOR
  • Ara
SON DAKİKA:
12:40
VALİLİK BARTIN’DA YASAKLADI!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Miniklere Büyük Hazırlık
EĞİTİM
Yayınlanma: 04 Temmuz 2025 - 14:11
Reklam

Miniklere Büyük Hazırlık

Bartın Üniversitesi (BARÜ) çocukların afet dayanıklılığını geliştirdiği projesini tamamladı

EĞİTİM
04 Temmuz 2025 - 14:11
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Miniklere Büyük Hazırlık
Reklam
Bartın Üniversitesi (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle Bartın ve Van illerinde çalışmalar yürüterek çocuk, öğretmen ve ebeveynler için olası durumlarda afetin etkilerinin en aza indirilmesini hedefledi.

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tüm bileşenleriyle ülkemizin kalkınma hedeflerinde belirtilen afet yönetimi, eğitim, sağlık, çocuk, kültür ve sanat alanlarındaki politikaların gerçekleştirilmesine katkıda bulunacak projelerini tamamlamaya devam ediyor. Bu noktada BARÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Ünal’ın yürütücülüğünü yaptığı “Erken Çocukluk Döneminde Çocuk, Öğretmen ve Ebeveyn Afet Dayanıklılığı Eğitim Modülünün Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” adlı TÜBİTAK 1001 projesinin uygulamaları Bartın ve Van illerinde tamamlandı. 

BARÜ’den; Prof. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir, Prof. Dr. Ferhunde Küçükşen Öner, Prof. Dr. Ayla Çetin Dindar, Doç. Dr. Sinem Tarhan, Doç. Dr. Asiye Parlak Rakap ve Dr. Öğretim Üyesi Aylin Kurt Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Prof. Dr. İkbal Tuba Şahin Sak, Prof. Dr. Ramazan Sak araştırmacı olarak yer aldı.  

Proje kapsamında verilen eğitimlerde teorik sunumların yanı sıra atölye çalışmaları, grup tartışmaları ve uygulamalı etkinlik örnekleri yer aldı. Katılımcılar, kendi sınıf ortamlarında kullanabilecekleri özgün materyalleri ve etkinlik planlarını da uygulamalı olarak deneyimledi.

Yürütücülüğünü gerçekleştirdiği proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ünal, “Bu proje ile erken çocukluk döneminde afet dayanıklılığının geliştirilmesine odaklanarak bireylerin yaşam boyu afetlere hazır olma düzeylerini artırmayı, ilk yardım uygulamalarını merkeze alarak çocuk, öğretmen ve ebeveyn afet dayanıklılığı eğitim modüllerini disiplinlerarası deneysel bir çalışmayla en iyi şekilde geliştirmeyi hedefledik. TÜBİTAK destekli, bilim ve teknoloji kalkınma stratejilerine katkı sağlayan bu projemiz ile ülkemizin kalkınma hedeflerinden olan afet yönetimi, eğitim, sağlık, çocuk, kültür ve sanat alanlarındaki politikaların gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Bu düşüncelerle topluma ulaşan çalışmalar üretmemiz konusunda bizleri teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Akkaya’ya teşekkür ediyorum. Ayrıca YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol ÖZVAR’a ve YÖK üyelerimize, bilim ve teknoloji temelli kalkınma anlayışından dolayı TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Orhan AYDIN’a, Milli Eğitim Bakanlığına, Bartın ve Van illerinde uygulama sürecinde desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ise topluma dokunan çalışmalarından dolayı proje ekibi tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 

Haber Merkezi
EDİTÖR
ŞEVVAL ALTINTAŞ
ŞEVVAL ALTINTAŞ
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği
Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği
Tanıtım ve Tercih Günleri Başlıyor
Tanıtım ve Tercih Günleri Başlıyor
Sektörün Sorunlarına Çözüm Aranıyor
Sektörün Sorunlarına Çözüm Aranıyor
Çocuklar İçin Kapılarını Açtı
Çocuklar İçin Kapılarını Açtı
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
DEPREM PERFORMANS ANALİZİ YAPILACAK
Son Haberler
MÜDÜR PULAT'TAN HAYATİ UYARI
MÜDÜR PULAT'TAN HAYATİ UYARI
Kozcağız’da yarı finaller yarın oynanacak
Kozcağız’da yarı finaller yarın oynanacak
Ellibaş Gençlik yarı finale yükseldi
Ellibaş Gençlik yarı finale yükseldi
BARTIN’IN KUTSAL SEMBOLÜ
BARTIN’IN KUTSAL SEMBOLÜ
Öğrenciler Doyasıya Eğlendi
Öğrenciler Doyasıya Eğlendi
Belediyeye Yeni Araçlar
Belediyeye Yeni Araçlar

Ana Sayfa
İLAN.GOV.TR
ASAYİŞ
GÜNCEL
SİYASET
EKONOMİ
RESMİ İLANLAR
SPOR
BELEDİYE
TURİZM
MAGAZİN
EĞİTİM
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
KÜLTÜR - SANAT
ÇAYCUMA
SPOR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
  • ASAYİŞ
  • BELEDİYE
  • ÇAYCUMA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR - SANAT
  • MAGAZİN
  • RESMİ İLANLAR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim