Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, Bartın Milletvekili olduğu dönemde 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti’den ikinci sıra milletvekili adayı olan Ahmet Bensiz Bartın’a geldi. O seçimde AK Parti’nin birinci sıra Milletvekili Adayı tabi ki Bakan Tunç’tu. Dönemin Bartın Belediye Başkanıysa Cemal Akın’dı. Akın, 2014 yerel seçimlerini dönemin CHP Milletvekiliyken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun istemiyle görevinden istifa ederek CHP’den Belediye Başkanı Adayı olan Rıza Yalçınkaya’ya karşı kazanmıştı. Ahmet Bensiz ise o yıllarda Gençlik ve Spor Bakanlığında görev yapıyor.
Cemal Akın’la buluştu
Bensiz şuandaysa Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı olarak bürokratik hayatına devam ediyor. Aslen Bartınlı da olan Bensiz, siyasi hayatında çokça bir araya geldiği Akın’ı Kemerköprü’deki ofisinde ziyaret etti. Aday olduğu 2015 seçimleri öncesinde Belediye Başkanı olan Cemal Akın, bu ziyaretle ilgili anı sosyal medyasından paylaştığı fotoğrafla ölümsüzleştirdi.
Farklı partilerde olsa bir dönem il siyasetinde etkin yer tutan Ahmet Bensiz ve Cemal Akın buluşmasında yüzler gülüyordu.
NURDAN EROĞLU