2024-2025 Futbol sezonunda ilk kez (Filiz) lisans çıkartma ve vize işlemleri yapacak olan amatör futbolcuların tescil işlemleri 05 Ağustos2024 – 13 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılacak. Amatör Futbolcuların transfer işlemleri ise 5 Ağustos-25 Ekim tarihleri arasında birinci, 6 Ocak-28 Şubat 2025 tarihleri arasında 2.ci tescil döneminde yapılacak.
AMATÖR FUTBOLCULARIN LİSANSLARININ FEDERASYONCA VERİLMESİ İLE İLGİLİ ESASLAR
Kulüpler her sezon başında yetki belgesi ve imza sirkülerini vermek zorundadır. Kulüpler imza yetkisi verdikleri yöneticilerin isimlerini kulübün karar defterine yazarak, karar defterinin ilgili sayfasının fotokopisi ve EK:5’i birlikte lisans işlemlerini yapacakları TFF Bölge Müdürlüklerine ASKF’ler aracılığıyla vereceklerdir.
2024-2025 Futbol sezonunda ilk kez (Filiz) lisans çıkartma ve vize işlemleri yapacak olan amatör futbolcuların tescil işlemleri 05 Ağustos2024 – 13 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılabilir. Amatör futbolcuların transfer işlemleri ise 05 Ağustos – 25 Ekim 2024 tarihleri arasında birinci, 06 Ocak – 28 Şubat 2025 tarihleri arasında ikinci tescil dönemle-rinde gerçekleştirilecektir.
Kulüplerin, vize, filiz lisans ve transfer işlemleri ile ilgili belgelerinde, Bölge Müdürlüklerinin talebi halinde belgelerin asıllarının verilmesi zorunludur. Asıllarını vermeyen kulüplerin lisans işlemleri yapılmaz.
Kulüpler TFF’nin banka hesabına para yatırdıklarında, banka dekontuna kulübün isminin yanında Federasyon Tescil Kod numarasını da mutlaka yazacaklardır.
Tüm lisans işlemlerinde (vize, filiz, transfer vb.) lisans evrakları TFF Bölge Müdürlüklerimize ASKF’ler kanalıyla ulaştırılacaktır. (TFF tarafından sadece vize ve filiz lisans işlemlerini kendi illerinde yapabilmeleri için yetki verilen ASKF’ler hariç) Bölge Müdürlüklerimiz, kulüplerin ASKF’lere uğramadan getirdikleri lisans işlemlerini işleme almayacaklardır.
Kulüpler 1989 ve daha büyük doğumlu futbolcularının tüm lisans işlemlerinde (vize, filiz ve transfer) kardiyoloji uzmanından alınan futbol oynamasında sakınca olmadığına dair sağlık raporu vermek zorundadır. Sağlık raporlarının geçerlilik süresi hekimlerce aksine bir tarih belirtilmediği durumlarda 1 (bir) yıldır.