• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLAN.GOV.TR
  • ASAYİŞ
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • RESMİ İLANLAR
  • SPOR
  • BELEDİYE TURİZM MAGAZİN EĞİTİM SAĞLIK TEKNOLOJİ YAŞAM KÜLTÜR - SANAT ÇAYCUMA SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Kış Ayının Sevilen Lezzeti
GÜNCEL
01 Kasım 2023 - 08:09
Güncelleme: 01 Kasım 2023 - 08:51
Reklam

Kış Ayının Sevilen Lezzeti

GÜNCEL
01 Kasım 2023 - 08:09
Güncelleme: 01 Kasım 2023 - 08:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kış Ayının Sevilen Lezzeti
Reklam

 

Mevsiminin gelmesiyle büyüyen kabaklar  Bartın'da tezgâhlarda yerini alırken kabak tatlısı sezonu da açıldı. Kıvamında pişen balkabağı, şerbetinin üzerine dökülen tahini ve ceviziyle hem sağlıklı hem az kalorili hem de doyurucu bir tatlı arayanların ilk tercih ettiği lezzetlerden biri olan balkabağı tatlısı, kışın en sık tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor.

 

 

Türk Mutfağında Kabak Tatlısı

Türk Mutfağında yaygın olarak tüketilen balkabağı tatlısı, kış ayının gelmesiyle birlikte  Bartın'da mutfaklarda yer almaya başladı. Özellikle kış aylarında sıklıkla yapılan kabak tatlısı kabakların fazlasını değerlendirmek isteyenler için mükemmel bir seçenek olacaktır.

 

Balkabağının Faydaları

Balkabağı, C, E, K, A vitaminleri, demir, fosfor, magnezyum ve mineraller açısından zengin bir besindir. Bu nedenle, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, vücut enerjisini artırmaya, yaşlanma etkilerini geciktirmeye, cilt sağlığını korumaya ve göz sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

Değişik çeşitleri

Kabak tatlısının farklı çeşitleri de yapılabilir. Örneğin, cevizli kabak tatlısı, fındıklı kabak tatlısı, tarçınlı kabak tatlısı gibi. Ayrıca, kabak tatlısını fırında pişirmek yerine tencerede de pişirebilirsiniz.

 

Pekmezli Kabak Tatlısı

Pekmezli kabak tatlısı, kabak tatlısının en sevilen çeşitlerinden biridir. Pekmezin kendine özgü tatlı ve lezzetli tadı, kabak tatlısına farklı bir boyut kazandırır.

Malzemeler

5-6 dilim bal kabağı

1 bardak su

Yarım su bardağı pekmez

Yapılışı

Derin ve ısıya dayanıklı fırın tepsisine yağlı kâğıdı serin. Sonra dilimlenmiş kabakları birbirine değmeyecek şekilde dizin. Üzerine suyu ilave edin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirin. Ardından kabakların diğer yüzeyini çevirin. 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından alıp üzerine pekmez ilave edin.

Püf Noktaları

Kabak tatlısının püf noktası, kabakların iyice yumuşamasıdır. Bu nedenle, kabakları fırında yeterince pişirdiğinizden emin olun.

Pekmezli kabak tatlısını servis ederken üzerine ceviz veya fındık gibi kırıntılar serperek lezzetini artırabilirsiniz.

Servis Önerisi

Kabak tatlısını, yoğurt veya kaymak ile servis edebilirsiniz.

ZEYNEP NUR DEMİR
# bartın# kış# balkabağı# balkabağı tatlısı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tarihi Horhor Deresi, yağışların etkisinde kaldı 
Tarihi Horhor Deresi, yağışların etkisinde kaldı 
Çocukları ile birlikte okudu
Çocukları ile birlikte okudu
Esnafın emekliliği için yeni dönem yolda mı?
Esnafın emekliliği için yeni dönem yolda mı?
Her şey Huzurlu bir yuva için!
Her şey Huzurlu bir yuva için!
Son Haberler
Tarihi Horhor Deresi, yağışların etkisinde kaldı 
Tarihi Horhor Deresi, yağışların etkisinde kaldı 
Çocukları ile birlikte okudu
Çocukları ile birlikte okudu
Esnafın emekliliği için yeni dönem yolda mı?
Esnafın emekliliği için yeni dönem yolda mı?
Her şey Huzurlu bir yuva için!
Her şey Huzurlu bir yuva için!
Proje hizmeti alınacak
Proje hizmeti alınacak
HASTANEMİZ PERSONELLERİNE KIYAFET ALIMI
HASTANEMİZ PERSONELLERİNE KIYAFET ALIMI

Ana Sayfa
İLAN.GOV.TR
ASAYİŞ
GÜNCEL
SİYASET
EKONOMİ
RESMİ İLANLAR
SPOR
BELEDİYE
TURİZM
MAGAZİN
EĞİTİM
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
KÜLTÜR - SANAT
ÇAYCUMA
SPOR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • BELEDİYE
  • ÇAYCUMA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR - SANAT
  • MAGAZİN
  • RESMİ İLANLAR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim