• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLAN.GOV.TR
  • ASAYİŞ
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • RESMİ İLANLAR
  • SPOR
  • BELEDİYE TURİZM MAGAZİN EĞİTİM SAĞLIK TEKNOLOJİ YAŞAM KÜLTÜR - SANAT ÇAYCUMA SPOR
  • Ara
SON DAKİKA:
14:28
Orman Yangını Korkuttu
13:38
BARTIN’DA KADIN CİNAYETİ!
12:21
EYBEY TANIKLIK ETTİ!
00:00
TARTIŞMA KANLI BİTTİ 
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Kestaneyi bir de böyle deneyin
GÜNCEL
Yayınlanma: 28 Ekim 2023 - 20:28
Reklam

Kestaneyi bir de böyle deneyin

Dillere destan Bartın Kestanesini hiç böyle yemediniz!

GÜNCEL
28 Ekim 2023 - 20:28
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kestaneyi bir de böyle deneyin
Reklam

Kış aylarının habercisi ve sık sık tükettiğimiz Bartın Kestanesi, her ne kadar bu sene bol miktarda olmasa da pazarda karşımıza çıkıyor.

Bartınlıların her Salı ve Cuma kent merkezinde bulunan Kadınlar Pazarı’na dillere destan Bartın Kestanesi için uğradıkları, kış yaklaştıkça bollaşmasını ve ucuzlamasını bekledikleri gıdalar arasında. Bazı vatandaşlara göre iklim değişikliklerinden dolayı anormal hava sıcaklıkları (halk dilinde sam vurması) ve Kestane ağaçlarında yaklaşık iki yıldır gözlenen hastalık kestanenin bollaşması ve ucuzlamasına engel oluyor.

 

 

Yine de vatandaşlar pazarda 175 Türk Lirası ile 150 Türk Lirası arasında değişiklik gösteren Bartın Kestanesine fiyatına rağmen “hayır” diyemiyor.

 

Haşlama, Kızartma hatta Frütözde

Her ne kadar bu sene bol olmasa da pazarda karşımıza çıkan kestanenin sobanın üzerinde pişmiş halini hepimiz çok severiz. Kent Merkezinde eskisi gibi sobalı hane sayısı çok olmasa da daha pratik yöntemlere başvurarak bu lezzeti tadabiliyoruz.

Bartın Kestanesini haşlama kestane olarak, fırında kestane hatta hava frütözünde pişirebilirsiniz. Kestane sadece bir atıştırmalık değil, aynı zamanda kestaneli yemek tarifleri için de  bir lezzet unsuru. Haşlanmış kestaneyi çoğu zaman yemeklerde ve kestane şekeri tariflerinde kullanabilirsiniz.

 

Kestaneyi Çizerken dikkat!

Öncelikle kestanelerin güzelce yıkayın. Haşlanması ve yumuşacık olması için kestaneleri çizmeniz gerekiyor. Yan yüzeylerinden artı şeklinde çizikler atabilir ya da çevresinden çizebilirsiniz. Böylece piştikçe kabukları açılacak ve rahatça soyulacak. Çizerken çok derine inmemek önemli aksi halde haşlanırken dağılmalar olabilir. Bu noktada çizilen kestaneler sıcak suda bekletilir mi sorusu aklınıza gelebilir. Kestaneleri haşlayarak pişirecekseniz suda bekletmenize hiç gerek yok.

 

 

Küp şeker ve portakal ile tatlandırın

Kestaneleri çizdikten sonra tencereye alıp, üzerine su ekleyin. Bu aşamada arzuya göre birkaç adet küp şeker ekleyerek ya da aroma vermesi için portakal kabukları koyarak hafif tatlanmış ve lezzetlenmiş kestaneler pişirebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Bu sırada suyu kaynama noktasına gelmiş olacak, ocağın altını kısıp kestanelerin büyüklüğüne göre 15 ile 20 dakika daha pişirerek toplamda yaklaşık 25 ile 30 dakikada pişmiş olacak. Pişme derecesini kabuklarının açılmasından kontrol edebilirsiniz. Eğer kestaneleriniz çok pişerse dağılabilir.

YUSUFHAN KABAKCI
# Bartın# Bartın Kestanesi# yemek tarifi# Kestane# fiyat
EDİTÖR
Bartın Halk
Bartın Halk
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
BARTIN TEK VÜCUT TEK YÜREK
BARTIN TEK VÜCUT TEK YÜREK
İNKUM'DA DOMUZ SÜRÜSÜ
İNKUM'DA DOMUZ SÜRÜSÜ
Vali’den 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Vali’den 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
 AMASRA’DA KAPILARINI AÇTI
 AMASRA’DA KAPILARINI AÇTI
Son Haberler
BARTIN TEK VÜCUT TEK YÜREK
BARTIN TEK VÜCUT TEK YÜREK
İNKUM'DA DOMUZ SÜRÜSÜ
İNKUM'DA DOMUZ SÜRÜSÜ
Spor İl Müdürlüğü personeline
Spor İl Müdürlüğü personeline "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi"
Vali’den 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Vali’den 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
AMATÖR KULÜPLER GELİŞİM LİGLERİNE KATILACAK
AMATÖR KULÜPLER GELİŞİM LİGLERİNE KATILACAK
Kırkyama sergisi açıldı!
Kırkyama sergisi açıldı!

Ana Sayfa
İLAN.GOV.TR
ASAYİŞ
GÜNCEL
SİYASET
EKONOMİ
RESMİ İLANLAR
SPOR
BELEDİYE
TURİZM
MAGAZİN
EĞİTİM
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
KÜLTÜR - SANAT
ÇAYCUMA
SPOR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
  • ASAYİŞ
  • BELEDİYE
  • ÇAYCUMA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR - SANAT
  • MAGAZİN
  • RESMİ İLANLAR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim