İftar saati yaklaştı. Vatandaşlar soğuk içeceklere yöneldi. Evde doğal yollarla yapacağınız içecekler, iftar sofralarınızın baş köşesini süsleyecek. Hem sağlıklı hem de susuzluk hissiyatını azaltmak için tercih edilen ev yapımı limonata tarifini veriyoruz.Malzemeler4 tane sulu limonİsteğe göre 1 tane portakal8-10 çorba kaşığı şeker8 su bardağı suYine isteğe bağlı olarak yaş nane yaprağıTarifYıkanan limonların, kabuklarını rendelenir. Ardından küçük parçalar halinde kesilen limon, kabuklarla aynı kaba konulur. Portakal için de hem rendeleme hem dilimleme işlemi yapılarak, aynı kaba ilave edilir. Şeker de ilave edilerek karışım elle sıkılır veya rondodan geçirilir. Bu karışım, 1-2 saat kadar bekletilmesinin ardından karışıma su ilave edilir. Limonata şişelere doldurulur ve buzdolabında saklanır. Nane ekleyerek süsleyebilirsiniz. MUHABİR - EDA KOÇ
