Bartın ağaçlarındaki muşmulalar olgunlaşmaya başlayarak pazarda yerini almaya başladı.
Eşi benzeri olmayan, ne kadar buruşursa, ekşirse ve yumuşarsa tercih edilen tek meyve olan, başta bağırsak ve sindirim sağlığı olmak üzere birçok faydası bulunan, içerdiği yüksek lif oranından dolayı zayıflamaya yardımcı olan muşmula her salı ve cuma günü kurulan Bartın Galla Pazarı’nda yerini aldı.
Nasıl tüketilir?
Muşmuladan iyi bir şekilde yararlanabilmenin en doğru yolu aslında onu sade bir şekilde tüketmektir. Atıştırmalık gibi yanınızda taşıyarak gün boyu acıktığınız anlarda ara öğün olarak tüketebilir, açlığınızı sağlıklı bir şekilde bastırabilirsiniz.
Muşmula, birçok damak zevkine uygun olmayan bir meyvedir. Bu nedenle sade olarak tüketimi bazı insanlar için oldukça zor olabilir; ancak çareler tükenmez.
Muşmulanın faydalarından daha lezzetli bir şekilde yararlanmak için ise muşmuladan pekmez, sirke, tatlı, reçel, hoşaf, çay hatta turşu hazırlanabilir.
Şeker hastaları tüketmeli!
Şeker hastalarının mutlaka tüketmesi önerilen muşmula meyvesi, kalsiyum, demir, fosfor, potasyum içermesinin yanı sıra askorbik asitte içermesi sebebiyle vücuda çok faydalıdır. Serinletici olması sayesinde vücuda ferahlık verir. Antioksidan özelliği sayesinde zararlı toksinleri yok eder.
Hamileler muşmula tüketebilir mi?
Hamile kadınlar da bu şifalı meyveyi bol bol tüketmeli. Özellikle kış aylarına gireceğimiz şu günlerde, bu meyvenin pazarlarda ve marketlerde bolca bulunması hamileler için oldukça büyük bir şanstır. Bu yararlı meyve düşük yapma riskini azaltır. Düşük yapma riski olan gebe kadınlar bu meyveyi tüketmelidir.
Ayrıca bel ağrılarına çok iyi gelir. Ağrıları hafifletici özelliği de vardır. Gut hastaları da bu faydalı meyveyi bolca tüketebilirler. Fakat yüksek tansiyon hastalarının daha az tüketmelerinde fayda var.
Bin derde deva muşmulayı her Salı ve Cuma günü kurulan Bartın Galla Pazarı’nda 20 liraya satın alarak hem sağlığınıza hem de ev ekonomisine katkı sağlayabilirsiniz.
ŞEVVAL ALTINTAŞ