Aydın, 2004 yılında Bartın Abdipaşa'dan İstanbul'a göç etti. İstanbul'da bala olan sevgisi ve ata mesleği olmasından dolayı arıcılığa başladı. 2017 yılında 1 kovan ile başladığı arıcılığı, eşinin desteğiyle büyüttü. Bugün 30 kovana kadar çıkaran Aydın, Aydın Aracılık markası ile yıllık 300-350 kilo çiçek ve kestane balı üretimi yapıyor.
Aydın, ürettiği balların doğal ve katkısız olduğunu söylüyor. Balları tüketiciye daha hızlı ulaştırabilmek adına kargo ile müşterilerine ulaştırmaya başladı. Yurt içinde neredeyse her şehire bal gönderimi yapıyor.
Aydın, arıcılığın bir sevda olduğunu belirterek, "Arıcılık çok zor bir iş ama çok keyifli. Ben bu işi severek yapıyorum" dedi.
Aydın, gelecekte arıcılık işletmesini daha da büyütmeyi ve ana arı üretiminde de uzmanlaşmayı hedefliyor.
Arıcılık, hem gelir hem de çevre için önemli
Arıcılık, hem gelir hem de çevre için önemli bir iş. Arılar, bitkilerin tozlaşmasında önemli rol oynuyor. Arıcılık sayesinde, hem arıların korunması hem de bitki çeşitliliğinin devamı sağlanıyor.
Türkiye'de yaklaşık 650 bin arıcılık işletmesi bulunuyor. Bu işletmelerde yaklaşık 6 milyon kovan bulunuyor. Türkiye, yıllık 100 bin ton civarında bal üretimi yapıyor. Verimlilik için teknoloji şartArıcılıkta doğa olmazsa olmaz. Bitki örtüsü ve dokusu bozulmamış, tahrip edilmemiş bir doğa arıların bal üretiminde mutlaka gerekiyor. Genç girişimci teknolojik gerekliliği:” Arıcılık, Anadolu insanının bir geleneği olarak Ülkemizde çok eski dönemlerden beri yapılıyor. Çok eski bir geçmişe sahip olmasına karşın arıcılığın gelişmesi bilim ve teknolojideki ilerlemelere bağlı olarak son yüzyıllarda olmuştur. Henüz buradaki verimliliği arttırmak için yeterli teknik donanıma sahip değilim ama amacım maksimum verimlilik için uğraşmak. Bugünkü teknik anlamıyla, başlı başına tarımsal bir uğraş ve üretim dalı olan arıcılık, belli amaçlar doğrultusunda bal arılarını kullanabilme ve yönetebilme sanatı aslında. Diğer üretim dallarında da olduğu gibi arıcılıkta amaç en az masrafla en yüksek gelirin sağlanması” şeklinde açıklıyor.YUSUFHAN KABAKCI


Aydın, gelecekte arıcılık işletmesini daha da büyütmeyi ve ana arı üretiminde de uzmanlaşmayı hedefliyor.

Arıcılık, hem gelir hem de çevre için önemli bir iş. Arılar, bitkilerin tozlaşmasında önemli rol oynuyor. Arıcılık sayesinde, hem arıların korunması hem de bitki çeşitliliğinin devamı sağlanıyor.
Türkiye'de yaklaşık 650 bin arıcılık işletmesi bulunuyor. Bu işletmelerde yaklaşık 6 milyon kovan bulunuyor. Türkiye, yıllık 100 bin ton civarında bal üretimi yapıyor. Verimlilik için teknoloji şartArıcılıkta doğa olmazsa olmaz. Bitki örtüsü ve dokusu bozulmamış, tahrip edilmemiş bir doğa arıların bal üretiminde mutlaka gerekiyor. Genç girişimci teknolojik gerekliliği:” Arıcılık, Anadolu insanının bir geleneği olarak Ülkemizde çok eski dönemlerden beri yapılıyor. Çok eski bir geçmişe sahip olmasına karşın arıcılığın gelişmesi bilim ve teknolojideki ilerlemelere bağlı olarak son yüzyıllarda olmuştur. Henüz buradaki verimliliği arttırmak için yeterli teknik donanıma sahip değilim ama amacım maksimum verimlilik için uğraşmak. Bugünkü teknik anlamıyla, başlı başına tarımsal bir uğraş ve üretim dalı olan arıcılık, belli amaçlar doğrultusunda bal arılarını kullanabilme ve yönetebilme sanatı aslında. Diğer üretim dallarında da olduğu gibi arıcılıkta amaç en az masrafla en yüksek gelirin sağlanması” şeklinde açıklıyor.YUSUFHAN KABAKCI