Bartın Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçileri, 28 Mart 2025 – 4 Nisan 2025 tarihleri arasında kent merkezinde gerçekleştirdikleri denetimlerle asayiş ve güvenliği sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürdü.
Bir haftalık süreçte yapılan operasyonlarda 494 şahıs ve 3 araç sorgulanırken, çevreye rahatsızlık verenlere cezai işlem uygulandı, uyuşturucu madde ele geçirildi ve metruk binalar kontrol edildi. Bartın halkının huzurunu koruma amacıyla gece gündüz çalışan bekçiler, denetimlerini kararlılıkla devam ettiriyor.
494 Şahıs ve 3 Araç Sorgulandı
Bartın kent merkezinde gerçekleştirilen denetimlerde, Çarşı ve Mahalle Bekçileri tarafından 494 şahsın kimlik sorgusu yapıldı. Şüpheli görülen bireylerin kontrol edilmesiyle olası suçların önüne geçilmesi hedeflenirken, aynı süreçte 3 araç da detaylı bir şekilde sorgulandı.
Gürültü ve Rahatsızlığa 8 Bin 436 TL Ceza
Denetimler sırasında çevreye rahatsızlık veren ve gürültü yaparak kamu düzenini bozan 6 şahıs tespit edildi. Bu kişilere, Kabahatler Kanunu kapsamında toplamda 8 bin 436 TL idari para cezası uygulandı.
Uyuşturucuya Geçit Yok: 0,75 Gram Bonzai Ele Geçirildi
Denetimlerin en dikkat çekici sonuçlarından biri, 1 şahıstan 0,75 gram bonzai maddesinin ele geçirilmesi oldu. Uyuşturucu madde olarak sınıflandırılan bonzai, bekçilerin titiz çalışmaları sayesinde tespit edilerek el konuldu.
YUSUFHAN KABAKCI