Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlerde geleceğimiz olan çocuklarımızın temiz ve güvenli bir ortamda sağlıklı gıda yemelerini sağlamak amacıyla eğitim kurumlarındaki kantinler ve yemekhaneler büyük bir titizlikle inceleniyor.
Denetlenen yerlerin insan sağlığı açısından risk oluşturup oluşturmadığı, yemek hizmeti verilen okullarda bunların nerede ve nasıl yapıldığını, ne tür malzemeler kullanıldığını inceleyen ekipler, okul kantinlerinde de ilgili yönetmeliklere uygun gıdaların satılıp satılmadığını, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri ve saklama koşullarını denetleyerek her hangi bir olumsuzluk yaşanmasının önüne geçmeye çalışıyor.
Denetimlerin eğitim-öğretim yılı boyunca belli aralıklarla devam edeceğini belirten yetkililer, gıdaya ilişkin her türlü ihbar ve şikâyetlerin “ALO GIDA 174” hattına bildirilmesini istediler.
Aydın Geçgen