Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmeleri amacıyla yıl içerisinde rutin olarak yapılan gıda denetimlerini Ramazan ayında da aralıksız sürdürüyor.İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan ayının başlangıcından itibaren tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için üretim noktalarını kontrol etti. Gıda kontrol görevlileri 5 bin 996 Sayılı Kanun kapsamında asgari, teknik ve hijyenik koşulları inceleyerek, gıda denetimlerini gerçekleştirdi.İl Müdür Yardımcısı Cevdet AKYÜZ ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak'ın da katılım gösterdiği denetimlerde; işletmelerin hijyen koşulları, ürünlerin muhafaza koşulları, etiket bilgileri, son tüketim tarihleri (STT) ve Tavsiye edilen tüketim tarihlerine (TETT) yönelik kontroller gerçekleştirildi.İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi adına denetimlerimiz titizlikle devam edecek olup, karşılaşılan sorunlarla ilgili Bakanlığımız Alo Gıda 174 hattına başvuru yapılması denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır" ifadelerine yer verildi.EDA KOÇ
GÜNCEL
19 Mart 2024 - 12:53
Gıda Denetimi Sürdü
Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda kontrollerini Ramazan ayında da sürdürdü. Müdürlük, vatandaşların tükettiği her türlü gıda hakkında denetimlerin titizlikle devam edeceği ifade etti.
GÜNCEL
19 Mart 2024 - 12:53