Bartın’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen Genç Çiftçi Projesi, kırsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, 2017 yılında aldığı hibe desteğiyle mantar üretimine başlayan genç çiftçi Cengiz Özdemir, üretim kapasitesini dört katına çıkardı.
Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Türkmen, İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz ve KDAKP Proje Koordinatörü Oktay Acıbal, başarılı genç çiftçiyi işletmesinde ziyaret ederek üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Bir çadırla başladı, dört çadırla devam ediyor
Cengiz Özdemir, 2017 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genç çiftçilere yönelik hibe programından yararlanarak tek çadırda mantar üretimine başladı. Yıllar içinde üretim tecrübesini artıran Özdemir, işletmesini büyüterek çadır sayısını dörde çıkardı ve bölgesinde istikrarlı bir üretim modeli oluşturdu.
Aynı zamanda broiler (et tavuğu) yetiştiriciliği de yapan Özdemir, hem üretim çeşitliliği hem de sürdürülebilirlik açısından örnek bir çiftçi profili ortaya koydu.
“Gayreti ve başarısı takdire şayan”
Ziyarette konuşan Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Türkmen, genç çiftçinin başarı hikayesinin bölgedeki diğer üreticilere de ilham verdiğini belirtti.













