Bartın Üniversitesi'nin yanı sıra etkinliğe Azerbaycan'dan Hazar Üniversitesi ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Bosna Hersek'ten Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Malezya'dan Putra Üniversitesi ve Özbekistan'dan Semerkand Devlet Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi gibi prestijli yükseköğretim kurumları katkı sağlıyor. Ayrıca TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı (1503) kapsamında desteklenen bu etkinlik, katılımcılarına geniş bir işbirliği ağı ve kaynak sunmayı hedefliyor.
403 Proje ile Rekor Katılım
BARÜ'nün "Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları" alanında ihtisaslaşma teması altında yürütülen etkinlik, toplamda 13 farklı temada 403 projeyi değerlendirecek. Türkiye genelinde 35 ildeki 47 üniversite, 30 lise, 10 kurum ve kuruluşun yanı sıra birçok AR-GE merkezi etkinliğe başvuruda bulundu. Üniversiteler bazında en çok başvuru yapan kurumlar sırasıyla Bartın Üniversitesi, Semerkand Devlet Üniversitesi ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi oldu.
Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun’dan Davet: “Daha Güçlü Yarınlar İçin Bir Araya Geliyoruz”
Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, festivalin yoğun ilgi görmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Bilim ve teknolojiyi insan odaklı projelerle geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Uzun, “AR-GE Proje Pazarı etkinliğimiz ile ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi üniversitemizin çatısı altında buluşturuyoruz. 7-8 Kasım tarihlerinde Kutlubey Yerleşkemizde gerçekleşecek festivalimize tüm bilim ve teknoloji tutkunlarını bekliyoruz” dedi.
Uluslararası Katılımla Yüksek Katma Değer Hedefleniyor
Bu yıl ilk kez uluslararası katılımın sağlandığı yarışmalarda, projelerin ilgili sektör temsilcilerinin dikkatini çekmesi ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi amaçlanıyor. Rektör Uzun, etkinlik ile projelerin işbirliği ve güç birliği içerisinde geliştirilerek ülke ekonomisine katkı sağlayacak ürünler haline geleceğine inandıklarını dile getirdi.
YUSUFHAN KABAKCI