Bartın Belediyesince uygulanan 3 günlük yeni trafik düzenlemesi bugün sona eriyor. Bugün bitecek düzenlemenin ardından gelen veriler ışığında Belediye şehir merkezinde önemli yeni kararlar alacak. Bunlardan bir tanesi de Kemerköprü’den Davut Fırıncıoğlu Caddesine dönüşün olduğu kısımdan Şadırvan’a kadar olan kısmın araç trafiğine kapatılması olacak.
Şayet veriler olumlu gelirse bu kısım Hamamsokak’tan Şadırvan’a olan kısım gibi yayalaştırılacak. Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya’da buranın yayalaştırılması halinde dükkana malzeme indirip bindirmede esnafa kolaylıklar sağlayacaklarını söyledi.
Lojistiği sağlayacağız
Buradaki esnafa trafiğe kapalı alandaki esnaf gibi lojistik desteği vereceklerini ifade eden Başkan Yalçınkaya, “Bazı esnaflarımız uygulamadan memnun. Bazıları da “Malzeme ihtiyaçlarımızı gidermemiz lazım. Açılması gerekiyor.” diyor. Hamamsokak’la Şadırvan arasında belli saatlerde koyduğumuz caddedeki esnafların ihtiyaçlarını giderecek araç lojistiğini nasıl sağlıyorsak bu caddede esnaflarımızın ihtiyaçları doğrultusunda aynı araç lojistiğini yine sağlayacağız. Bunun saatlerini belirleyeceğiz.” dedi.