Bartın Üniversitesi (BARÜ), bu yıl yedincisini düzenleyeceği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğini uluslararası boyuta taşıyarak, Türkiye’nin bilim ve teknoloji sahnesinde önemli bir yer edindi. 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde Bartın’da gerçekleştirilecek etkinliğin tanıtımı, Adana’da düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz’de büyük ilgi gördü. Etkinlik, milli teknoloji geliştirme çalışmalarında önemli rol oynayan lider kurum ve kuruluşlara tanıtıldı.
Bu yıl uluslararası bir organizasyon haline gelen ve bölgenin en önemli bilim ve teknoloji buluşmalarından biri olarak gösterilen Ar-Ge Proje Pazarı, TEKNOFEST Akdeniz’de "Teknoloji geliştiren bir toplum" vurgusuyla tanıtıldı.
Türkiye'nin Lider Kurumlarından Büyük Destek
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, TEKNOFEST Akdeniz'de Türkiye'nin önde gelen teknoloji liderleriyle bir araya geldi. Rektör Uzun, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün gibi önemli isimlerle görüşerek etkinliğin hedefleri hakkında bilgi verdi.
Türkiye’nin milli teknoloji geliştirme sürecine büyük katkılar sağlayan TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, ASPİLSAN gibi önemli kuruluşların temsilcileriyle bir dizi görüşme gerçekleştiren Rektör Uzun, Türkiye’nin öz potansiyeline olan güvenin altını çizdi. Ayrıca, Türk Hava Yolları (THY), SANKO Holding gibi özel sektör temsilcileriyle de iş birliği imkanları konuşuldu.
Türkiye'nin Lider Kurumlarından Büyük Destek
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, TEKNOFEST Akdeniz'de Türkiye'nin önde gelen teknoloji liderleriyle bir araya geldi. Rektör Uzun, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün gibi önemli isimlerle görüşerek etkinliğin hedefleri hakkında bilgi verdi.Türkiye’nin milli teknoloji geliştirme sürecine büyük katkılar sağlayan TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, ASPİLSAN gibi önemli kuruluşların temsilcileriyle bir dizi görüşme gerçekleştiren Rektör Uzun, Türkiye’nin öz potansiyeline olan güvenin altını çizdi. Ayrıca, Türk Hava Yolları (THY), SANKO Holding gibi özel sektör temsilcileriyle de iş birliği imkanları konuşuldu.Üniversiteler Arasında İş Birliği
Prof. Dr. Orhan Uzun, etkinlik sürecinde farklı üniversitelerin rektörleriyle de bir araya gelerek akademik iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş ile yapılan görüşmelerde üniversiteler arası projelerin geliştirilmesi ve bilimsel çalışmaların yaygınlaştırılması hedeflendi."Benim de Bir Fikrim Var" Diyen Herkese Açık
Rektör Uzun, tüm yenilikçi fikir sahiplerini ve girişimcileri BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı’na katılmaya davet etti. Etkinliğin, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlendiğini belirterek, "Ar-Ge ve yenilik bilincini yaygınlaştırmak, proje hazırlama kültürünü geliştirmek ve bu projeleri sanayi ve kamu kuruluşlarıyla buluşturmak en önemli hedefimiz" dedi.Türkiye’nin Öz Potansiyeline Güven
Rektör Uzun, Türkiye'nin kendi öz kaynaklarına ve yeteneklerine güvenerek, milli teknolojiyi daha ileriye taşıyacaklarına olan inancını vurguladı. Ülke genelinde Ar-Ge faaliyetlerine yönelik ilginin giderek arttığını ve bu etkinliğin de bu süreci daha da hızlandıracağını belirtti. “BARÜ olarak, ülkemizin milli teknoloji atağına katkı sunmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
MUHABİR - YUSUFHAN KABAKCI