Diyanet-Sen Bartın Şubesi Başkanı Sefai Albayrak, sendika tarafından yapılan bazı çalışmaların bir takım kişi ve gruplarca kendi çalışması ve emeği gibi sahiplenmesine sert tepki gösterdi. Sosyal medyadaki yazılı açıklamasında bunu yapan kişiler ya da gruplarla ilgili herhangi bir isim telaffuz etmeyen Başkan Albayrak, “Bu tutumlar, sadece emeğe saygısızlık değil, aynı zamanda dayanışma ruhunu zedeleyen, adil çalışma ortamını tehlikeye atan bir yaklaşım” dedi.
Bu kişilerin yapılan çalışmalara hiçbir katkısının da olmadığını kaydeden Sefai Albayrak şöyle konuştu;
“Sendikal faaliyetlerin temelinde dürüstlük, şeffaflık ve emeğin gerçek sahiplerine hak ettikleri değeri teslim etme ilkesi vardır. Ancak maalesef, bazı durumlarda hiçbir katkısı olmayan kişilerin, sendikal çalışmaların sahibi gibi davranması veya başkalarının emeklerini sahiplenmesi gibi etik dışı davranışlar ile karşılaşabiliyoruz. Bu tutumlar, sadece emeğe saygısızlık değil, aynı zamanda dayanışma ruhunu zedeleyen, adil çalışma ortamını tehlikeye atan bir yaklaşımdır.
Emek veriyoruz
Diyanet-Sen olarak, sendikal mücadelede yıllardır emek veren bir kuruluşuz. Bu süre zarfında çekilen sıkıntıları dile getirmek, çözüm için siyasetçilerle görüşmeler yapmak ve konuya dair farkındalık oluşturmak adına basın açıklamaları gerçekleştirdik. Hatta sendikal mücadeleye dair kapsamlı çalışmalar ortaya koyarak bu süreci detaylarıyla kaleme aldık. Emeklerimizin değer görmesi ve hak ettiği şekilde takdir edilmesi, mücadelemizin özünde yer alan bir prensiptir.
Örtbas ediliyor
Siz kıymetli gönüldaşlarımıza, emeğimizin örtbas edilmesini ve bu değerli mücadelenin etik sınırlar içerisinde kalmayarak sahiplenilmesini doğru bulmadığımızı ifade etmek istedim.”