• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLAN.GOV.TR
  • ASAYİŞ
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • RESMİ İLANLAR
  • SPOR
  • BELEDİYE TURİZM MAGAZİN EĞİTİM SAĞLIK TEKNOLOJİ YAŞAM KÜLTÜR - SANAT ÇAYCUMA SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. BARÜ, Aile Çalıştayında yer aldı
EĞİTİM
23 Eylül 2023 - 13:43
Reklam

BARÜ, Aile Çalıştayında yer aldı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) de paydaşı olduğu “Aile Çalıştayı”nda ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

EĞİTİM
23 Eylül 2023 - 13:43
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BARÜ, Aile Çalıştayında yer aldı
Reklam

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen “Aile Çalıştayı” Bartın’da yoğun bir katılımla tamamlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bartın Üniversitesinin (BARÜ) de paydaşı olduğu etkinlikte bilimsel veriler üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Öğretim elemanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcıların da yer aldığı etkinlikte ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde görüş alışverişi yapıldı.

 

 

“Güçlü bir toplum olmanın temel şartı sağlam aileler kurmaktır”

Çalıştay açılışında konuşan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, “Güçlü bir millet, güçlü bir toplum olmanın temel şartı sağlam aileler kurmak ve güçlü bir aile yapısına sahip olmaktır. Şeyh Edebali’nin ‘Aileyi Yaşat ki Devlet Yaşasın’ sözü bu durumu çok güzel özetlemektedir. Ailelerimizin yaşadıkları onları doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen sosyal, ekonomik, hukuksal, eğitim ve öğretimi ilgilendiren, dijitalleşme, çevre ve iklim ile ilgili ortaya çıkan ya da çıkabilecek sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin sunulması ilimiz açısından da çok değerlidir. Bu bakımdan aile çalıştayının sonuçlarını merakla bekliyoruz” dedi.

 

“Milletin en asli unsuru ailedir”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen çalıştayın önemine değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Milletin en asli unsuru ailedir. Ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması aynı zamanda daha güçlü bir Türkiye ve daha aydınlık yarınlar anlamına gelmektedir” diye konuştu.

Aile çalışmaları ile ailenin toplumdaki yeri gibi kavramları tarihten örnekler vererek aktaran Rektör Uzun, “Ailenin güçlendirilmesi konusunda yapılacakların ve kat edilecek mesafelerin olduğu açıktır. İnanıyorum ki Türkiye Yüzyılında bu mesafeler kat edilecek ve sürdürülebilir çözümler üretilecektir. İşte bu noktada Bartın Üniversitesi olarak bizler de önemli çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla kadın ve ailenin toplumdaki konumunun daha da güçlendirilmesi için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Yapılan çalıştayla bakanlığın çalışmalarına katkı sunulacak”

Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir ise ailenin korunmasından sosyal hayata kadar birçok konunun görüşülerek bakanlığın çalışmalarına katkı sunulacağını kaydederek “Ülkemizin sosyal sorunlarının çözülmesi, ailenin korunması, güçlendirilmesi, sosyal faaliyetlerin artırılması hedeflenerek bakanlık çalışmalarına katkı sunmak amacıyla üniversitelerimizden sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurumlarından bizlerden hizmet alan vatandaşlarımıza kadar geniş bir yelpazede bu çalışmayı bakanlığımıza sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

6 konu ele alındı

Toplamda 3 oturum olarak gerçekleştirilen çalıştayda “Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme”, “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” konuları ele alındı. Gün boyu devam eden etkinlikte elde edilen veriler raporlaştırılarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunulacak.   

Berkan KAYA
Reklam
# bartın# barü# çalıştay
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
HERKESİ ÜZDÜ
HERKESİ ÜZDÜ
Aldatmaz, Bakan'ı ziyaret etti
Aldatmaz, Bakan'ı ziyaret etti
Sağlıklı gelecek için..
Sağlıklı gelecek için..
KYK duyurdu
KYK duyurdu
Son Haberler
Barbara'nın evlatları madenciler
Barbara'nın evlatları madenciler
Sürpriz isim aday olacak
Sürpriz isim aday olacak
Kozcağız gol oldu yağdı
Kozcağız gol oldu yağdı
Süper Amatör Ligi ilk haftası
Süper Amatör Ligi ilk haftası
Işıkal’da aday adayı!
Işıkal’da aday adayı!
TTK alımı başlıyor
TTK alımı başlıyor

Ana Sayfa
İLAN.GOV.TR
ASAYİŞ
GÜNCEL
SİYASET
EKONOMİ
RESMİ İLANLAR
SPOR
BELEDİYE
TURİZM
MAGAZİN
EĞİTİM
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
KÜLTÜR - SANAT
ÇAYCUMA
SPOR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • BELEDİYE
  • ÇAYCUMA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR - SANAT
  • MAGAZİN
  • RESMİ İLANLAR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim