Bartın yöresel lezzetleri yeni yeni keşfedilmeye başlıyor. Kültür ve Turizm Bartın İl Müdürlüğüyle Bartın Belediyesi birçok lezzeti il adına tescillemiş bulunuyor. Şehirli olsun köylerdeki vatandaşlar olsun en bilenen yöresel lezzetleri arasında karalahana sarması var. Ancak sarma çeşitlerinden üzüm yaprağından yapılan yaprak sarması da ev hanımlarının vazgeçilmesi.
Asma yaprağı olarak da biliniyor. Yaprak sarması, öyle her asmanın yaprağından yapılmıyor. Siyah üzüm asması yaprağı bunun için en uygun olanı. Aslında sadece Bartın’a özgü değil. Birçok ilde yapılıyor. Ama Bartınlı ev hanımlarının daha bir gözdesi. Bunun için ister şehir merkezinde evlerin bahçelerinde isterse köylerde her evin önünde siyah üzüm asması bulunuyor.
Bu aralarsa asma yaprağı toplamanın tam zamanı. Ev hanımlarının da telaşı. Bugünlerde sık sık asma yaprağı toplayan ev hanımları kış için çoktan salamurasını yapmaya başladı.