Diken ucu kavurması Bartın’da köylerde aslında çok bilinen ama şehir merkezinde yavaş yavaş unutulan lezzetlerinden. Bu yemeği her zaman yapmak mümkün değil. Çünkü adı üstünde dikenin uç kısımları toplanarak yapılan bu yemeği sofralarınıza koyabilmeniz için bahar aylarına denk gelmeniz gerekiyor.
Baharı beklemek şart
Dikenin uç kısımları ancak bahar aylarında yapılabiliyor. Yemeği yapmaksa çok basit. Diken ucu bir güzel bol suda yıkanıyor. Ve haşlamak için kaynar suya atılıyor . Tencerenin kapağı kapatılıp diken uçları yumuşayıncaya kadar haşlanıyor . Haşlanan diken uçları soğuk suya koyarak daha kısa sürede soğuması da sağlanabiliyor.
Soğuyan diken uçları tutam haline getirip orta incelikte doğranıyor Başka bir tencerede tereyağını iyice eritip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruluyor. Kavrulan soğanlar eklenip iyice karıştırıldıktan sonra servis ediliyor.
EREN SARIKAYA