Yüzyılı aşkın geçmişiyle, bölgenin kültürel mirası haline gelen Beyaz Baklava, bu sene de bayram sofralarında yerini alacak. 2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Belgesi ile tescillenen Bartın Beyaz Baklavası, Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşlar tarafından yoğun şekilde tercih edilen tatlılardan biri olarak öne çıkıyor.
Bartın Beyaz Baklavası, iç harcıyla benzersiz bir lezzet sunuyor. Ceviz ve nişasta ile hazırlanan harç, eşkenar dörtgen şeklinde kesilip bir gece boyunca kurumaya bırakıldıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilerek fırına veriliyor. Yaklaşık 2-3 saat süren pişirme işlemiyle baklavanın üzeri kızarıyor ve tatlı, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor.
Yüzyıllar önce, Bartın’daki evlerin bahçelerindeki küçük fırınlarda pişirilen bu baklava, günümüzde de üretilmeye devam ediliyor. Yörenin kültürel ve ekonomik değerlerinden biri haline gelen Bartın Beyaz Baklavası, Keyif Cafe'de kilosu 500 TL’den satışa sunuluyor ve her yıl bayram sofralarını süslemeye devam ediyor.