Ramazan geldiğinden beri akıllardaki tek soru; "Bugün iftarda ne yesek?" oluyor. Bu soru, insanlarda farklı yemek tarifleri öğrenme merakını uyandırıyor. Bizde, Halk.com.tr. olarak Bartın'ın yöresel lezzetlerinden biri olan Pumpum çorbası tarifini sizler için paylaştık. Bu akşam iftarda bu yöresel çorbayı tercih edebilirsiniz.
Pumpum Çorbası
Pumpum çorbası, mısır unu ile yapılmaktadır. Tencereye koyulan mısır unu ve su karıştırılır. Çorba kaynarken, bir tavada yeteri miktarda kavurma kavrulur. 2-3 dakikada kavrulan kavurmalar, çorba kaynadıktan sonra tencereye eklenir. Üzerine tuzun da eklenmesinin ardından, tenceredeki bu karışımların özdeşleşmesi için 4-5 dakika daha kaynatılmaya devam edilir. Çorbanın kıvamı koyulaşırken, tereyağında kızdırılan pul biber ile hazırladığınız sosu çorbanızın üzerine ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Malzeme Detayları
5 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı kadar mısır unu
Ortalama 2 dilim kavurma
Tuz
İsteğe göre baharatlar
Sosu İçin
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber
MUHABİR - EDA KOÇ
ilk defa duydum ben