Tunçlar Holding, Çitlekçi markası ile Bartın dahil 81 ilin kuruyemiş haritasını çıkarttı. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'nin toplam kuruyemiş pazarı yıllık 3 buçuk milyar dolar seviyelerinde olduğu belirlendi. Türkiye’de kişi başı 6 buçuk kilogram kuruyemiş tüketildiği açıklandı. Bartın’da da bolca tüketilen kuruyemişlerden en çok hangisi satın alınıyor?
Bartın’da özellikle akşam saatlerinde çay ile birlikte tüketilen kuruyemişlerden en çok “Lüx karışık kuruyemiş” tercih ediliyor. Bartın halkının en çok tükettiği kuruyemiş çeşidi karışık çerezler oldu. Bartın ile birlikte; Ankara’nın, Kocaeli’nin, Kayseri’nin, Kırşehir’in, Karabük’ün, Bartın’ın, Muş’un, Iğdır’ın, Ardahan’ın, Hakkari’nin kuruyemişte ilk tercihi yine Lüx karışık kuruyemiş oldu.
MUHABİR - EDA KOÇ