Bartın’ın 200 yıllık lezzeti bu Ramazan’da fırınlarda. Ramazan Simidi Bartın’ın yöresel her Ramazan Bartın’la özdeşleşmiş lezzetlerinden. Ramazan ayı dışında fırınlarda pek bulmanız mümkün değil. Ama Ramazan boyunca hemen hemen herkesin ellinde ve sofrasında.
Ramazan simidi, kara fırınlarda odun ateşinde pişirilen Bartın’a özgü, üzerinde sert ve oldukça gevrek. Bartın’da bu lezzeti ve geleneği sürdüren sadece 2 usta bulunuyor. Simidin ana malzemesi sadece un, tuz ve su. Fırına verilmeden önce simit pekmeze batırılıyor ve iki kez fırınlanıyor.
Ramazan simidini fırınlarda ya da sokak aralarında satış yapan seyyar satıcılardan alabilirsiniz.
NURDAN EROĞLU
Devrek simidi susamsız