Bartın’da yaz sıcaklarıyla birlikte plajlara akın eden vatandaşlar, denizin ve doğanın tadını çıkarmak isterken bu kez farklı bir sorunla karşı karşıya: gürültü kirliliği. Kent merkezinde uzun süredir hissedilen bu çevre sorunu, şimdi Bartın’ın sahillerine de yayılmış durumda.
Hoparlörlü Piknik Modası, Huzuru Bozuyor
Özellikle yaz aylarında Amasra, İnkumu, Güzelcehisar gibi Bartın’ın gözde plajlarına giden bazı kişiler, taşınabilir hoparlörler, ses bombaları ve yüksek volümlü cihazlarla adeta kendi eğlence alanlarını kuruyor. Bu cihazlardan yayılan yüksek müzik sesi, özellikle hafta sonları plajlara dinlenmek ve sessizlik aramak için gelen birçok vatandaşı rahatsız ediyor.
Sahile gelen vatandaşlardan biri durumu şöyle özetliyor:
"Denizin sesi yerine bangır bangır müzik dinliyoruz. Sessizlik için geliyoruz ama doğa seslerini değil, şarkı listelerini duyuyoruz. Burası konser alanı değil."
“Kamusal Hakkımız İhlal Ediliyor”
Yüksek sesle müzik çalınmasının sadece bireysel bir sorun olmadığını belirten bazı vatandaşlar, bunun kamusal huzuru ve ortak yaşam alanlarında saygı sınırlarını ihlal eden bir davranış olduğunu dile getiriyor. Aileleriyle plajda zaman geçirmek isteyen birçok kişi, bu durumdan büyük rahatsızlık duyduklarını, özellikle çocukların ve yaşlıların aşırı gürültüye maruz kaldığını vurguluyor.
Denetim Çağrısı
Vatandaşlar, belediyeler ve kolluk kuvvetleri başta olmak üzere ilgili kurumlara seslenerek, plajlarda yüksek sesle müzik yayınına dair denetimlerin artırılmasını ve caydırıcı önlemlerin alınmasını talep ediyor.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: