Bin bir çeşit tarihi ve kültürel özelliklere sahip Bartın çeşitli efsanelerinde bağrında barındırıyor. Öyle ki buna yöresel lezzetlerde dahil. Bu yöresel lezzetlerden bir tanesi var ki tam bir şehir efsanesi. Hatta köyde ve şehirde de özellikle misafir geldiğinde sofraların baş tacı. Bu yemeğin adı ne mi? Tabi ki tavuklu börek.
Bartın’ın coğrafi işaretli lezzetlerinden olan tavuklu börek peki nasıl yapılıyor? İşte size tarifi!
tane yufkadan yapılan tavuklu böreğin iç harcı için 2 tane kemiksiz tavuk göğsü, 4 tane domates, 1 tane soğan, 1 demet maydanoz, karabiber, tuz ve pul biber ve 1 tatlı kaşığı salça kullanılıyor.
Üzerine ve aralarına sürmek için; 3 su bardağı süt, 3 tane yumurta, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı karbonat ile 1 yemek kaşığı tuz serpiştiriliyor. Sonrada fırına verilip üstü kızarana kadar fırında pişiriliyor.
NURDAN EROĞLU
Simdi ki tavuklar dan olmaz köy tavugu ile yapilr