Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücret artışıyla ilgili tahminde bulundu. Tahminlerine göre asgari ücret 15 bin 500 ile 16 bin TL arsında olacak.
TÜİK’in Eylül enflasyon rakamlarının ardından binlerce Bartınlı asgari ücretin ne olacağı konusunda düşünmeye başladı. Ekonomist Muhammet Bayram, net rakam vererek tahminde bulundu. Asgari ücretin enflasyona göre değil, geçim endeksine göre belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Bayram sözlerine:"Üreticimiz enflasyondan sıkıldı. Enflasyon yükünü emeğe değil, sermayeye yüklemek gerekir" diyerek devam etti.
Bayram asgari ücret zammına ilişkin: “Son altı aylık enflasyon rakamı yüzde 40. En düşük 15 bin 500 olacak” tahmininde bulundu.
Memurlar ne kadar zam alacak?
Ekonomist Mustafa Bayram memur ve memur emeklilerinin zam oranlarına ilişkin “Bu da kümülatif olarak toplamda yüzde 25 artışa tekabül ediyor. Memur ve memur emeklilerimiz burada toplu sözleşmeden kaynaklı zam farkını da alacaklar. Onlar yüzde 25 enflasyon farkıyla toplamda yüzde 34’lere tekabül eden bir artış alacaklar. Çünkü haziranda aldıkları yüzde 6’lık fark vardı. Yüzde 25’lik enflasyon farkından yüzde 6 çıkarıldığında yüzde 19 oluyor. 19 üzerine de ocaktaki alacakları yüzde 15 zam eklendiğinde yüzde 34’e tekabül ediyor” açıklamalarında bulundu.
YUSUFHAN KABAKCI